• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
torbalan - Дървен философ
dj_marti79 написа:
...Явно вятърработата си е вятърработа...
хубаво е, че стигаш до правилни изводи ;)

а 3.9м не е "огромно" а си е направо нюню, когато говорим за ветрогенератор...
stivemaster - майстор
Колега dj_marti79 , прочети внимателно какво мисля да направя като промени в конструкцията на фабричния генератор , там съм описал и какъв генератор смятам да използвам .Тъй като не си виждал толкова голям ти показвам - по голям , а не готов и модифициран направо да го сложиш и ....... Постарах се да опиша и от какво зависи големия добив на електроенергия - от магнетизма , колкото по мощен магнит толкова по голям ток и възможно най ниски обороти. Оборотите които съм описал са работни 300-500 а аварийни 900 об./мин. при които се изключва. Това с редукторите което колегата пише се използва за големите генератори където оборотите са от 12 до 150 об.мин. и се налага покачване на оборотите Х5 или по 10
dj_marti79 - специалист
torbalan написа:
dj_marti79 написа:
...Явно вятърработата си е вятърработа...
хубаво е, че стигаш до правилни изводи ;)

а 3.9м не е "огромно" а си е направо нюню, когато говорим за ветрогенератор...
Е стига с този песимизъм !
PCL82 - майстор
Не е обикновен песимизъм, а съвсем преднамерен. Виж, че торбалан е от атомното лоби, да не ми се обижда.

Не е лесно да хванеш вятъра, но хората от векове са открили, че хванеш ли го е голяма работа. Моряците ветроходци казват, влезе ли ти вятър в гъза няма спиране - иска ти се да плаваш.
torbalan - Дървен философ
:-D

верно, че работя за ядреното лоби...

ако става дума за ветроходство - фен съм..... верно, готино е...

ако говорим за енергия...
самия факт, че холандците изхвърлят вятърните мелници и на тяхно място слагат дизелови помпи да изпомпват водата от териториите, които превръщат в суша, е достатъчно красноречив...

дефакто вятърните мелници, които монтираме в българия, са втора употреба...

отделно, че в родината ни ветровете нито са силни нито са постоянни...

пък да се обиждам - трудна работа ;)
Майсторягата - помощник
Моето мнение е , че е безмислено поне в по-голямата част от страната ни ветрогенераторът неможе да бъде основен източник на енергия в дома , поради нередовния вятър и голямата турболенция в населено и с хълмист терен място ! Но това не значи , че вятъра е неизползваем за по-скромни енергийни цели , като автономно захранване на аларма за отдалечено място (вила, пчелин и др.) или за маломощно осветление , радио и др. :)

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (53.24 KиБ) Видяна 6410 пъти
romanpm - майстор
boltik написа:
http://www.vbox7.com/play:1b608f5a&start=273

Дайте си мнението за това?И това?

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5I2JCwlFDY
Първото е по издържано като качество и вероятно мощност към габарити , но и за двете важи необходимост от акумулатори преубразуватели и т.н.и накрая се стига до изводите на колегата Майсторягата :? :wink:
boltik - специалист
Да това е вярно,но като се има напредвид,че експерементиращите са аматйори наълно е възможно да не са се насочили в правелната посока.Аз бих експерементирал с постоянни магнити.Мисля,че в този форум са с по-добри познания.

http://mazeto.net/index.php/board,80.0. ... e3t3cg4d73

Да използваме и техните знания.
А майсторяата да ме извинява,но ако беше прочел всички теми във форорумът щеше да разбере,че преоткрива топлата вода.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: