Какви трябва да са пантите за този ъгъл?Едните са 180 градуса покрит кант.А тези между двете вратички какви са(като какви да ги търся)?
http://www.youtube.com/watch?v=Y96r5t6r ... r_embedded
Мечтата на всяка домакиня
шоп
- майстор
23 мнения в "Мнения за разположение на кухня"
torbalan
- Дървен философ
boriv написа:Здравейте,трябва да направя кухня за това помещение! http://picasaweb.google.bg/lh/photo/Ke4 ... directlink Аз измислих това :http://picasaweb.google.bg/lh/photo/qrW ... directlink Моля за конструктивни критики и съвети:аз послушах съветите на блум....
http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/en/index.html
доста внимание е отделено на това как да си подредиш кухнята...
boriv
- помощник
Здравейте отново!Най - грубата работа мисля че съм я свършил, но остава (уж дреболиите)доизкусуряването което определено ме плаши.
1.Самия плот наистина доиде сравнително тесен - шкафчетата са 56 см с вратичките стават 58 и почти съвпадат с плота. Реших за гръб да сложа пдч 18 мм и така плота да излезе малко напред, но незнам до какви недостатъци ще доведе това
2.Как да свържа въздуховода за аспиратора - 2 гофрирани тръби 120 мм има ли такива връзки и ако да откъде да ги закупя (в Пловдив)
3.Плота ми идва наравно с долния перваз на прозореца и точно там ще е мивката.Някакви идеи за това какво да сложа там и как да го изолирам от водата
4.Тъй като стените са ми доволно криви се получи доста голям луфт от около 1,5см между горните шкафове и стената, а това остава като лице с някакви первази ще може ли да се скрие
5.Между плота и аспиратора мисля да има преграда но не ми е ясно как да я захвана(ако стъпне на страницата на фурната, горе как да я пасна с аспиратора)
6.Котлона нещо не ми харесва самото монтиране мисля че остава луфт меджу котлона и плота, където ще влизат мизерии и няма как да се изчистят
7.Ъгловите вратички все още не съм ги сложил но явно има някаква разлика в пантите за 60 градуса защото в отворите които имам пантите не влизат може би трябва да са изместени по към края?Има ли нещо различно и за 170 градуса или с синя шаблон за панти на Hettich става?
http://picasaweb.google.com/borivs/KUHN ... directlink
1.Самия плот наистина доиде сравнително тесен - шкафчетата са 56 см с вратичките стават 58 и почти съвпадат с плота. Реших за гръб да сложа пдч 18 мм и така плота да излезе малко напред, но незнам до какви недостатъци ще доведе това
2.Как да свържа въздуховода за аспиратора - 2 гофрирани тръби 120 мм има ли такива връзки и ако да откъде да ги закупя (в Пловдив)
3.Плота ми идва наравно с долния перваз на прозореца и точно там ще е мивката.Някакви идеи за това какво да сложа там и как да го изолирам от водата
4.Тъй като стените са ми доволно криви се получи доста голям луфт от около 1,5см между горните шкафове и стената, а това остава като лице с някакви первази ще може ли да се скрие
5.Между плота и аспиратора мисля да има преграда но не ми е ясно как да я захвана(ако стъпне на страницата на фурната, горе как да я пасна с аспиратора)
6.Котлона нещо не ми харесва самото монтиране мисля че остава луфт меджу котлона и плота, където ще влизат мизерии и няма как да се изчистят
7.Ъгловите вратички все още не съм ги сложил но явно има някаква разлика в пантите за 60 градуса защото в отворите които имам пантите не влизат може би трябва да са изместени по към края?Има ли нещо различно и за 170 градуса или с синя шаблон за панти на Hettich става?
http://picasaweb.google.com/borivs/KUHN ... directlink
MAPTO
- напреднал
Здравейте!
1. Според мен - 2 см не изглежда изобщо зле. Ако все пак искате плотът да изхвърли 1-2 см най-удачно ще е с фаянс като по този начин ще си изправите и стената. За шкафа на фурната и котлоните от плота надолу може да поставите дървена лайсна за да скрие пролуките от кривата стена и разминаването на плота със страницата. Където е прозореца обаче ще трябва да мислите нещо друго.
2. Ел България, търсете алувент 1 метър на ф 125 мм и една ролка самозалепваща алуминиева лента. Двата съществуващи въздуховода ги вкарвате в новия и залепвате с лентата.
3. Ако са точно на едно ниво - може с алуминиева преходна лайсна. От снимката обаче ми се струва, че обръщането на прозореца е доста криво.
4. Не го забелязах на снимките, но по принцип - дървена лайсна.
5. Не мисля, че ще изглежда добре.
6. Безцветен силикон.
7. Би трябвало производителят да дава схема с точни размери и отстояния за поставяне на пантите.
1. Според мен - 2 см не изглежда изобщо зле. Ако все пак искате плотът да изхвърли 1-2 см най-удачно ще е с фаянс като по този начин ще си изправите и стената. За шкафа на фурната и котлоните от плота надолу може да поставите дървена лайсна за да скрие пролуките от кривата стена и разминаването на плота със страницата. Където е прозореца обаче ще трябва да мислите нещо друго.
2. Ел България, търсете алувент 1 метър на ф 125 мм и една ролка самозалепваща алуминиева лента. Двата съществуващи въздуховода ги вкарвате в новия и залепвате с лентата.
3. Ако са точно на едно ниво - може с алуминиева преходна лайсна. От снимката обаче ми се струва, че обръщането на прозореца е доста криво.
4. Не го забелязах на снимките, но по принцип - дървена лайсна.
5. Не мисля, че ще изглежда добре.
6. Безцветен силикон.
7. Би трябвало производителят да дава схема с точни размери и отстояния за поставяне на пантите.
shadowman
- майстор
Ето ти една кухня с прозорец, според мен място на хладилника не е там където сте го поставили, стои като "изгонен". Кухнята -> http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2686#42686
Тема "Мнения за разположение на кухня" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература