Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
една от идеите, им разбира се, е да имат минимално време на превключване от порядъка на 2 мс. Все пак нали идеята е да не спира компютъра :)
filmatoplo - майстор
Да , но за помпа не му пречи , само дето не вярвам че със вграден акумулатор 7 Ач ще караш часове да не кажа 5 , повече от 2-5 минути не издържа , поне моя стария беше така -хвръкна през терасата след като ме перна ток от него :lol: монтирах му външен голям акумулатор , а той ми върна 220 волта на клемите , не веднага преди това скапа акумулатора . :wink:
е аз го имам у нас, кво да вярвам :)
мощоста на циркулационната помпата е от порядъка на 15 -25 вата, което на 220волта дава около 100на мА което означава поне 6-7 часа с този акумулатор от 9А.Друг е въпроса дали тоя китайчо отговаря на параметрите си:? А тези за компютрите може и да имат таймер за изключване след определено време.На ПС е кратко- няколко минути защото все пак мощноста за компютъра е поне 300вата без да броим монитора :wink:
Последна промяна от Transporterr на чет дек 02, 2010 9:53 pm, променено общо 2 пъти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Колко вата ти е помпата? :)
на мен ли ?

не помня с точост(сега не е пред мен), но нещо от рода на 15-45вата в зависмост от скороста

ето такава
Bobivan - специалист
Масовите вградени акумулатори са 7.2,7.5 Аh, 60 вата при 12 волта дават консумация 5 А- т.е 7.2/5= 1.4 часа???
Грундфос 25-4 на 2 скорост мисля беше 60 вата???
зарежи тая работа с "масово" и 'стандартно" в БГ такова жувотно нема :cool:

Тая помпа на 12 волта ли е ? :shock:
щото ако не е тогава 60/220=тока
което значи поне 6 часа работа поне на теория и истински акумулатор

Другото което е че акумулатора не дава във всеки момент маскималния ток

ще рече че 7.2А акумулатор не дава 7.2А -1 час :wink:
Bobivan - специалист
Има,има,отварял съм и Протон и Декатрейд и Стил–електронокс-всички са с 7.2-7.5 Аh..... :lol: :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
По добре Юпиес оригинал за помпа ,щото винаги се плаща по 2 за нов .Аз също не ми се даваха 220 лв :wink: , купих компютърен за 120 лв и после дадох втори път 220 :lol: .
filmatoplo написа:
По добре Юпиес оригинал за помпа ,щото винаги се плаща по 2 за нов .Аз също не ми се даваха 220 лв :wink: , купих компютърен за 120 лв и после дадох втори път 220 :lol: .

КЛАСИК :!: :)

Тема "Инвертор вместо UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: