Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jekasus - майстор
Dewalt написа:
Илиев къде е това нещо.И как така са му дали да строи над останки?
В Италия дето и да копнеш ,все история.
Илиян Илиев™ - майстор
Да. В Италия. И това не са останки. Беше си къща, макар и опасна и я бутнахме. Човека ще си прави рампа на нейно място за да си стига с колата до къщата.

Другото място е било църква. Според думите на собственика още преди седемнайсти век. В момента почти е завършен ремонта и юни месец като се ожени се нанася.
Dewalt - специалист
Интересно
Да покажете после какво си донесъл.
Илиян Илиев™ - майстор
Ето камъните от съборената къща и основите.

Не съм сигурен дали ще имам възможност да взема материал от стената на бившата църква и да снимам, но ще направя всичко възможно.

Прикачен файл

AB570210.jpg
AB570210.jpg (112.23 KиБ) Видяна 2104 пъти

Прикачен файл

AB570211.jpg
AB570211.jpg (91.44 KиБ) Видяна 2104 пъти

Прикачен файл

AB570212.jpg
AB570212.jpg (91.68 KиБ) Видяна 2104 пъти

Прикачен файл

AB570213.jpg
AB570213.jpg (105.15 KиБ) Видяна 2104 пъти

Прикачен файл

AB570214.jpg
AB570214.jpg (111.42 KиБ) Видяна 2104 пъти
OwnerBG - специалист
Колегата Илиян Илиев си пристигна благополучно и донесе обещаното.
Остава да успея да кача снимките.

http://ownerbg.snimka.bg/architecture/t ... 1.21731348

Колеги, докато се уча как да качвам снимки, нека някой да ги качи тук.
Единичната тухла е от Горна баня и съм я сложил само за да покажа големината на керемидите от Калабрия.
genkogenev - специалист
В родното ми село / в Старозагорско / е пекарната за тухли с който са построени почти всички ТКЗС-та преди години. Лелее мога да те зарина с различни видове тухли и тухлички .Включително и такива от Римско време но не са цели а парчета с размери примерно 10 х 15 см.
По полето има и много глинени парчета от огромни делви / повече от 1м3/ съхранявали са зърното в тях.
Ако имаш желание мога да събера доста неща , пращам ти снимки и което те интересува е твое .
Лелеее жената ще има да се чуди на новото ми хоби :-D :o
OwnerBG - специалист
genkogenev написа:
В родното ми село / в Старозагорско / е пекарната за тухли с който са построени почти всички ТКЗС-та преди години. Лелее мога да те зарина с различни видове тухли и тухлички .Включително и такива от Римско време но не са цели а парчета с размери примерно 10 х 15 см.
По полето има и много глинени парчета от огромни делви / повече от 1м3/ съхранявали са зърното в тях.
Ако имаш желание мога да събера доста неща , пращам ти снимки и което те интересува е твое .
Лелеее жената ще има да се чуди на новото ми хоби :-D :o
За чуденето не е страшно.Вчера една баба в Пожарево, като ме видяла да обикалям една паднала къща и дойде да види като какво правя в района.И аз си признавам че снимам тухли.А духа един леден вятър, студ и качествена кал.Жално и стана на жената, и чай искаше да почерпи.Е после ме разходи из нейния двор и се успокои че не съм избягал от някое лечение.
Ако в твоя район има различни тухли, снимай, пък ще намерим начин да ги придвижим.Това с римските тухли е интересно.
Миналата седмица бях в една църква от 14 век.Имаше и такива тухли, но нямаше кого да попитам и не взех, а само снимах.От църква не е редно.
Та щтттракай фотки, па нека се смеят.

Тема "Изпратете ми тухла от вашия район" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: