• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
Ahmakov, marian1, мир и спокойствие, да не си мерим ТОШКОВЦИТЕ сега......... :lol: я вземете и оставете формулите, ами стягайте шараните, ТОШКОВЦИТЕ си знаят работата сами........... :partyman:
vanko68 - специалист
Ahmakow,бъркаш,и то много елементарно - по никакъв начин В ТЕЗИ УСЛОВИЯ,не можеш да накараш климатика ти да заработи на FULL,както на теб ти се иска.Първо - навън температурите са все още плюсови,второ- вътре също са високи,и софтуера на климатика НЕ ПОЗВОЛЯВА да се развърта на максимум. Опитвал съм се и аз така като теб,да го напъна до макс,само че ако вземеш едни амперклещи,с учудване ще видиш колко е далече от максималната си консумация,съответно и от максималното си топлоотдаване.
И тръшкаш се,не тръшкаш,от най-елементарните физични закони не можеш да избягаш.Физиката е много точна наука,измерена и премерена хиляди пъти....Формулката е много точна,разисквана е във форума как се стига до нея,верно е,че е за домашни условия и в нея липсва примерно корекция за надморската височина ( теглото на въздуха зависи от плътността му в 1 м3,а това зависи от височината),но ти конкретно едва ли живеееш на връх Мусала...
Ahmakov - специалист
Ванко помощника ето снимката. Извинявам се, че ползвам професионален IR термометър, а не такъв от хипермаркет за 5- 10лв. Но предполагам ще свърши работа.

Ванко майстора защо реши, че не мога. Това, че ти не си успял, не значи, че и аз не го мога. А дали мога, тогава да го накарам да рабори на номинал 3000W и дебит на вентилатора 110m3/h. Пак странни сметки се получават
93х110=10230, разделяме на 3,41 и получаваме 3000W, т.е. температурна разлика от някакви си 93градуса. Направо си велик с тази формула. Досега не бях чувал, че има формули за домашна употреба. Ако допуснем, че сега климатика не може да работи при тези условия, какво ще се случи като навън стане студено и ще мога да го вкарам в тези режими? Или формулата освен, че е за домашна употреба има и сезонен характер? В тази формула не виждам никаква физика, тук има елементарна математика, умножение и деление на две числа, изучава се в първи или втори клас...
Друга голяма грешка ти беше,че ме накара да прочета по форумите ...за теб.
Немам думи, засега няма да коментирам М А Й С Т О Р Е....

Прикачен файл

KIF_0116.jpg
термометър
KIF_0116.jpg (86.35 KиБ) Видяна 4535 пъти
vankovarnata - специалист
Нали се сещаш, че при студено климата бачка по-добре. Това дето си постнал какво е??????
Говорим за горе и долу или тавана е на 1.20ст Няма такива филми при клима или парно или квот е там и да няма разлика от поне 2-3 градуса. Приател никога не пиша докато някой не се изцепи. Имам проби от 2.20 до 2.80 на парно и клима и разликата е от 3 до 5 градуса при перфектно изпълнение. Та наеми си фотограф да снима горе-долу,като неможеш сам.
denuchi - специалист
Ванко от Варната. Въпросче от мен. При колко по студено работи по добре климатика. Това в какъв режим охлаждане или отопление.
vaioo - специалист
По данни на производителите при режим отопление и по ниска температура в помещението,климатика отдава повече топлинна мощност.Спокачването на температурата мощността пада.
Имах на дайкин някъде такава таблица,но не я намирам сега:?
EDI - майстор
Грубо казано, при една и съща настроена температура, при по-студено време топлозагубите стават по-големи и съответно машината отдава повече топлина, за да достигне зададената температура.
vaioo - специалист
Намерих ги,но са много големи и за съжаление не мога да ги кача,затова цитирам:

DAIKIN FTXS25G/RXS25G
5m. тръбен път без денивелация.
Данните са номинални (усреднени)понеже климатика е инверторен тип.

Вътрешна температура = 15С, външна=10С. Отдава 3.82kw,консумира 0.76kw

Вътрешна температура = 27С, външна =10С. Отдава 3.54kw,консумира 0.8kw

И малко извън темата:
Вътрешна температура = 15С, външна = МИНУС 10С. Отдава 2.29kw,консумира 0.63kw
Вътрешна температура = 27С, външна МИНУС 10С. Отдава 2.01w,консумира 0.67kw
denuchi - специалист
Бързо отговорихте. И понеже по трудно схващам нещата (какво да се прави), да попитам пак. при вътрешна 25 гр и външна 7 гр. или вътрешна 25 гр. и външна -10 гр. кога климатика ще работи по добре. Или да подържам в стаята 15 гр. или по добре 10гр. че климатика да работи още по добре.
vaioo - специалист
1-С ПОНИЖАВАНЕ НА ВЪНШНАТА температура лиматика намлява капацитета си,с изключението когато има мъгла,тогава се влошава най-много кпд-то,понеже много често машината ще трябва да обезкрежава.

2-С ПОВИШАВАНЕ на температурата в помещението, климатика намалява капацитета си, НО това намаляване е пренебрежимо малко и никой не го отразявва.

А за твоя случаи-при вътрешна 25 гр и външна 7 гр. ще работи по добре,иначе ако се отопляваш само с климатик и работиш както повечето хора от сутрин до вечер-най-добре е да го оставяш през деня на 18 градуса и НАЙ-СИЛЕН ВЕНТИЛАТОР и включен swing,пък вечер като се прибереш си го гласиш така че на теб да ти е комфортно,като се съобразиш с количеството винце след вечеря :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "температура - вътрешно тяло?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: