Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
Transporterr написа:
зарежи тая работа с "масово" и 'стандартно" в БГ такова жувотно нема :cool:

Тая помпа на 12 волта ли е ? :shock:
щото ако не е тогава 60/220=тока
което значи поне 6 часа работа поне на теория и истински акумулатор

Другото което е че акумулатора не дава във всеки момент маскималния ток

ще рече че 7.2А акумулатор не дава 7.2А -1 час :wink:
да ама вадиш 220в от 12в с инвертор, който има загуби и съм сигурен, че на празен ход инвертора ти дърпа 1а а с помпата 60вт консумацията от акумулатора 12в е в порядъка на 5а при кпд на юпса дори и 95% което е съмнително
ако не вярваш закачи амперметър и ще се убедиш
и освен това при смятането примерно 5а х 1.5ч= 7.5а това е време за достигане на максималния капацитет на акумулатора, а упса ще изключи не при 0в на акумулатора а при 10в и няма да изкара 1.5часа а 1 час
Transporterr - специалист
Изглежда или не си виждал УПС за парна инсталация, или аз си приказвам на вятъра.В него си има инвертор, с повишаващ трансформатор и акоумолаторИма и клеми за външен акумолатор.Никави 1А не харчи на празен ход, нито 5А :wink:
Обърк'ал си рейса пич
Gek - специалист
Transporterr написа:
зарежи тая работа с "масово" и 'стандартно" в БГ такова жувотно нема :cool:

Тая помпа на 12 волта ли е ? :shock:
щото ако не е тогава 60/220=тока
което значи поне 6 часа работа поне на теория и истински акумулатор

Другото което е че акумулатора не дава във всеки момент маскималния ток

ще рече че 7.2А акумулатор не дава 7.2А -1 час :wink:
В случая първичния е много по-висок от вторичния защото напрежението е по-ниско. Не съм го мерил, но нищо чудно да е над 1А...
mityom - специалист
проблема ще си е лично твой щом мислиш, че ще те спаси за 6 часа ама не убеждавай и други колеги да мислят така и после да страдат заради теб
и май ти си виждал упс, ама само отвън, замери консумацията на ток от акумулатора, ако не знаеш как-ще ти оясним и тогава си прави бабешки сметки и пиши глупости
можеш също така и да заредиш добре някоя камина и да я оставиш на упса 6 часа като птдържаш добре горенето и после ела пак пиши глупости
:lol:
Transporterr - специалист
mityom написа:
после ела пак пиши глупости
:lol:
a ти не идвай повече, безмислен си :lol:
Bobivan - специалист
За тъпаците които се опитват да лъжат хората :

http://stilel.hit.bg/opis106.jpg

Бегом в 7 клас...защото "кой не знай закона на Ома, да си ходи дома"..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gek - специалист
Bobivan написа:
За тъпаците които се опитват да лъжат хората :

http://stilel.hit.bg/opis106.jpg

Бегом в 7 клас...защото "кой не знай закона на Ома, да си ходи дома"..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Какво лъжат хората? Кажи, че аз си взех такова, ама модел 101.
Bobivan - специалист
Говорим за тъпаците от форума,не за производителите...
zmiori - специалист
Четри години съм ползвал парно с един "възрастен" УПС беше 300 ВА около 180 вата с два акумулатора по 7 А/ч изкарвали сами по около 2 часа Предполагам че е можело и още защото помпата бе 3 скоростна 30-45-60 вата/220в. карах я на 1 но през терморегулатор на около 50-55 гр. никога помпата ми нее работила на веднъж повече от 20 тина минути спира за 10 тина и пак отначало. Идеятае че ако си надрънкал котела и тъкмо се разгори и спре тока дане ти изхвърли водата. такаче като смятата имай те и това в предвид.
Сега вече не ползвам парно. Минах на клими и по ЕФТИНО и по комфортно и по удобно Изобщо всичко му е по.
Е не всичко от време на време жената поизсушаваше по някой и друг "парцал" върху радияторите. :lol:

Тема "Инвертор вместо UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: