• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
montti - напреднал
здр.
радиатор, алуминиев, централен тец, имам топломер и термо глава
от есента имам проблем с него.
оставяме го да работи и изведнъж радиаторът с отворен на максимум винтил е студен,
там където влиза топла вода също е студено

след което аз спирам горния и долния кран, отвивам внимателно долния холендър, колкото да капе
отпускам термоглавата на макс и
о! чудо!
радиатора пак започва да работи
НА какво се дължи, какво да направя за да не се налага да го правя често
в блок 14 етажа съм, на 7 етаж сме, като над нас завършва първия кръг на отоплението на блока
Моля, изкажете своето мнение.
Rumen Iankov - специалист
Тръбата за връщащата вода предполагам,че е запушена.
montti - напреднал
проверено е и от двете тръби, когато радиаторът е откачен,
изпробвах струята вода е силна
stoy@n - специалист
Ами клапана на термоглавата е възможно да засяда :?
montti - напреднал
няма признаци да засяда термо главата
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом си на последния етаж от системата - да не би да се събира всичкия въздух при тебе?
DELIK - напреднал
Провери обезвъздушаването на радиатора.Металната тръба, която излиза от вертикалния щранг е леко наклонена надолу.Ако радиатора ти е вързан директно на нея, но с обратен наклон и не му работи обезвъздушителя въздуха няма как да излезе сам.
montti - напреднал
над мен има още един етаж
има ръчен обезвъздушител, който използвам, но от него си тече вода
възможно ли е в термо главата да има някакво гумено оплътнение като пръстен, което да е причината?
но пък от друга страна махам белия винтил на термовинтила и там има една метра пишчица която може да се натиска, но пак не помага
DELIK - напреднал
Термовентила не е проблемен според мен, още повече си пробвал без термоглавата.А и като си разхлабвал холендера на долния кран е тръгвало топлото. Чрез това разхлабване си правил принудителна циркулация и за това се е стоплял радиатора.Това ме кара да си мисля, че нещо в долния кран не е в ред.А този долен кран какъв е-секретен вентил или радиаторен вентил с врътка? Увери се, че и той отваря!
montti - напреднал
Долният кран е ъглов с червено кранче, мисля че вътре е сферичен, който също при разхлабване на холендера го отварям и тогава от налягането спира да капе вода, аз леко размествам холендера да протече. После затварян и пускам термовинтила да прокапе, след
което отварям и долния кран. От циркулацията холендера спира да тече и го натягам.

Проверих с нивелир радиатора,но е хоризонтален,
мислех да не би да е по високо от към крановете.

Радиаторът е 10 ребра, като двата крана са от лявата му страна,
горе топлият с термовинтил, долу студеният с кран.
Последна промяна от montti на вт дек 07, 2010 1:23 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "радиаторът както работи изведнъж престава ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: