Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
ralev - специалист
Браво ! като за първи път е супер
mladkal - майстор
ralev написа:
Браво ! като за първи път е супер
Благодаря, Ралев! Надявам се следващия път да е в един финансово по-угодни времена и вече да е на собствената ми "хасиенда"! :)
LazarGanev - "Велик майстор"
panalov написа:
Абе, тука ми намирисва на явна реклама май :?
Какво ти намирисва, то направо вони на гадно скроена реклама
mladkal - майстор
Колега,Panalov!
Колега, Lazar Ganev!
Искренно съжалявам, че оставям във Вас вонеж "на гадно скроена реклама"
Тези, (колегите от града), които ме познават знаят с какво се занимавам и с какво си храня семейството. Същите могат да потвърдят, че направата на това изделие (порталната врата) не е с комерсиална цел. Даже двама колеги градски изразиха желание да дойдат и да ми помогнат при самото й монтиране. Железарстването, както и всички мои майсторски начинания са съвсем непрофесионални; некомерсиални и са съвсем хоби ориентирани. Като всяко друго хоби и това е финансирано от практикуващият го, т.е. дал съм кинти и труд, за да постигна нещо. Бил съм воден единствено от стремежа си да заградя двора на тъщата и да попреча на недобронамерени комшии да "шетат" Не съм търсил финансови и материални облаги.
Убеден съм, колеги, че сте се объркали. Също така зная, че Вие сте не по-малко креативни и сръчни личности. Съветвам Ви да си насочите енергията в сътворяването на нещо позитивно, а не да давате обидни квалификации по повод написаното от мен.
Желая Ви успехи във всяко едно начинание!
Поздрави!
Младен
mladkal - майстор
omarto написа:
Аз прочетох темата но имам един въпрос.Ще правя и аз нещо такова измислица премислица от подръчни материали но се колебая какъв обков да използвам.Препоръчаха ми ето това
http://bravite.com/bg/%D1%86%D0%B5%D0%B ... B2%D0%B5/2
Избора си остава твой, колега. От мястото, където пазарих детайлите ковано желязо имаха подобни обкови (като тези от линка предоставен от теб), но на мен ми се сториха скъпички и като начало вратата съм я заложил с най - обикновенна българска брава с прилежащ обикновен секретен патрон. Дръжките също са съвсем евтинки и обикновени (вижда се на една от снимките). Накрая вече не ми се давах кинти, щото ги нямаше, а и бързах да я монтирам, за да заградя дворчето.

Колега, marrrio, съгласен съм, че дървото не е съвсем подходящо за целта, но така го реших и така го направих. В моя случай това са леко обработени почти сурови кофражни дъски. Ако е от суха и подходящо обработена дървесина става по-добре. Така ще може екстериорно да се върже и с други аспекти от двора, от заобикалящата среда.Въпрос на желание, време и парички. Още в първият си пост съм обяснил, че нямам никакъв опит и някои детайли и проектни решения съм ги изглаждал в процес на изработка. Все пак съм любител -непрофесионалист.
panalov - специалист
Колега mladkal искренно се извинявам, моите почитания към теб и това скоето се занимаваш, но поста ми не е към теб а към omarto с бравите .
Даже си мислех ,че някой мод ще разкара рекламата заедно с моя пост но...
Извинявам се още веднъж.
mladkal - майстор
panalov написа:
Колега mladkal искренно се извинявам, моите почитания към теб и това скоето се занимаваш, но поста ми не е към теб а към omarto с бравите .
Даже си мислех ,че някой мод ще разкара рекламата заедно с моя пост но...
Извинявам се още веднъж.
Колега, приемам извиненията и почитанията. Не стоплих на време, че поста Ви с колегата Лазар Ганев е насочен към поста и линка с шилдовете.
Прощавайте!
Успехи!
MamaMy - майстор
Някакво развитие с тая порта дали има? Има там някакви обещания за продължение?
Може и да е дълбококризисно замразен обекта. Питам само от любопитство.
LazarGanev - "Велик майстор"
Младене, и аз да се извиня за недоразумението - чак сега го видях. Е, добре, че си цитирал, та да е ясно :wink:
mladkal - майстор
MamaMy написа:
Някакво развитие с тая порта дали има? Има там някакви обещания за продължение?
Може и да е дълбококризисно замразен обекта. Питам само от любопитство.
Не, приятел. Проекта не е "дълбококризисно" замразен. Портата като порта е отдавна завършена - т.е. финалните заварки са шлайфани, железарията боядисана в черно, а дървенията с някакъв лак (орех) на една русенска фирма. При все това имаше извесно провисване (все пак не е от най-леките метални конструкции) та във времето претърпя и една две корекции на ниво и подобни.
На една от снимките се вижда, че колоните са необлечени. все още са си такива. арматурата продължава да стърчи на горе по вертикала. Идеята е да се направи нещо като козирка (навес)над самата порта цялостно. (Сигурно има определена дума за това, но сега не се сещам) Също някъде по снимките от първите ми постове се вижда, че дясната колона не граничи с оградата. Това е така, защото въпросната ограда бе пропаднала суха зидария от преди 60 години. Още след Гергьовден миналата година я съборих цялата и вдигнах на ново. Този път обаче не бе толкова суха зидария - ред камъни, ред бетон помежду им. С други думи докато съм жив и няма потоп- оградата ще е на лице. Има и шапка и метални пана. Паната обаче са гризни и те си бяха наистина кризисно (бюжетно)решение.
Снимки ще направя в някой от идните съоботнонеделни дни, когато посетя обекта. То не че има кой знае какво да се гледа, ама щом любопитствате... :)

Поздрави - Младен

Тема "Дворна врата, Порта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: