Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
здравейте колеги
Става въпрос за трифазен асинхронен двигател.Пренавит е и сега трябва да бъде свързан.От него излизат 6 кабела.Замерил съм ги с веригопроверител и съм ги описал долу на схемата!Двигателя е смощност 22 киловата 380 волта.Знам че трябва пускане звезда триъгълник,но за момента трябва да го пусна да върти че шефа ме натиска здраво но немога да разбера как са тези намотки.Моля даите мнение.спешно

Прикачен файл

245.JPG
245.JPG (32.29 KиБ) Видяна 4766 пъти
moimoimoi - майстор
той шефа хубо те натиска ама ти разбираш ли от електротехника ?
ако 2 и 6 е едната намотка то другите намоти да кажем са 1-3 и4-5 само че между тях не трябва да има връзка

т.е. имате връзка между две от намотките,което е недопустимо и явно за това издава странен шум
не са го пренавили качествено явно

Прикачен файл

245_763i.JPG
на мястото на червения хикс трябва да няма връзка
245_763i.JPG (32.51 KиБ) Видяна 4721 пъти
Последна промяна от moimoimoi на ср дек 08, 2010 7:03 pm, променено общо 3 пъти.
с двигателите съм на вие.
значи от мотора излизат на два снопа по три кабела свързахме 1 2 3 в общ краи а на 4 5 6 подадахме три фази .мотора завъртя но издава шум.знма че трябва трябва да намеря три намотки и после в звезда но като ги замериш излиза това на схемата
има ли значение това че захранващото напрежение беше 420 волта а не 380 тъи като сме захранили първи след трафопоста.да ако бяха намерени 3 намотки звезда триъгълник и нямаше да има проблем нали. двигателя е пренавиван в враца пробван е при вземането от някого!значи е работел
много ти благодаря за мнението!
gorgidanchev - специалист
Браво на ел техниците.Това е за Бисери на форума.
fikata - майстор
.... "с двигателите съм на вие." ....
Затова ли си начертал четири намотки
Шест извода.Три начала и три крайща.
Двигателят е предназначен в нормален режим да работи свързан в триъгълник.
Свързването му в звезда е само за краткровременно развъртане - облекчаване на пуска.
mirk - майстор
Е такваз схема не бях виждал :santagrin: бобиньора трябва да е бил голям майстор от трифазен да направи такъв с четири намотки и 6 извода.

Тука ще намериш каквото ти трябва http://tranz.it/load.php?id=ZY47mJJIxDgzMxPF697666
Последна промяна от mirk на ср дек 08, 2010 8:05 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
с чертежа си колегата иска да каже че има връзка межди 1-3-4-5,както 2-6, а не че има 4 намотки

по горе е писал че има 2 снопа с по 3 кабела всеки- 3 начала и 3 края
Уважаеми г-н gorgidanchev,
Не разбирам кое от написаното по горе ви изглежда като бисер.Електротехник съм от 10 години но много рядко ми се е налагало да пускам в експлоатация асинхронни двигатели-просто работата е имала друг характер като инсталации на жилищни сгради,проектиране и т.н и т.н!Моят скромен опит е показал че в практиката понякога нещата не се случват така както пише в дебелите книги.90 процента от това което знам съм научил практически!
Смисълът на този форум е всеки да изрази свободно мнение по даден въпрос и именно заради това аз уважавам вашето,но не забравяите че тук търся съвет а не подигравка от някого.
Апропо този бисер ви го подарявам и можете да си го........................... !
И накрая моля поправете името си-пише се Георги!

Тема "спешно трифазен двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: