Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
[quote="moimoimoi"]с чертежа си колегата иска да каже че има връзка межди 1-3-4-5,както 2-6, а не че има 4 намотки

Аз вярвам на очите си, а не на ушите си..
Има изчертани четири намотки.А какво иска да каже с това не зная...Както не знаем какво съпротивление е измерено при всяка верига.Както и не знаем двигателя дали е извъртян с мегер за да няма и к.с. към корпус..Факт е,че от това което знаем двигателя не трябва да се включва към мрежата...
:-D
Последна промяна от fikata на ср дек 08, 2010 8:56 pm, променено общо 1 път.
dobcho_vn - специалист
Ся щом казваш, че ситуацията е такава казваш на шефа ти на плаша нищо и , че двигателя е пренавит калпаво.Как може между три проводника да имаш връзка :shock: Ако е между два проводника - ок все пак мериш между начало и край на една намотка.
Та оправете първо това.Другото сетне.
Исках да онагледя ситуацията с чертежа!Това с 4 -те намотки няма да го коментирам изобщо!
Благодаря за мненията!
mirk - майстор
Щом е такава ситуацията (на Вие с моторите) :wink: може да приемеш че бобиньора е на Ти с материята. Имаш два снопа с по 3 кабела. В единия сноп държиш началата на трите намотки а в другия краищата им. С омметър определяш по един извод от единия и другия сноп между които има малко съпротивление 1-2-3 ома. Остана да ги свържеш в звезда и след 20 секунди да превключиш на триъгълник - схема в линка който ти дадох. Ако мотора изгори обратно при бобиньора :wink:
Johny - майстор
Виж сега пич. За втори път тази седмица ми се налага да казвам: не се пъчете със стаж и образоваие, защото това, което си начерал, няма нищо общо с действителността и електротехниката, и язък ти за образованието и стажа! По-добре да беше казал,че си начинаещ и нещо от този род.
1. Свързване звезда - 3 едноименни крайща се свързват в една точка, а на свободни три се подава се подава напрежение.
2. Свързване в триъгълник - края на първата/която приемеш за първа/ намотка се свързва с началото на вторта, края на втората с началото на третата и края на третата с началото на първата. В точките където се събират две намотки се подава напрежението.
Бобиньора, колкото и лош да е бил, е наясно с нещата и останалото е в твоите ръце. Шумът е възможен при междувитково съединение. Тогава омичното съпротивление на намотките би трябвало да се различава.
И последно - умният човек, когато не разбира - пита, а тъпият говори глупости. Така че умната и.... по-кротко в изказванията!
vvk79 - специалист
Браво Джони Разбрах че на теория си много добър , а за практика незнам ама айде пак да не спорим . И тук сме за да помагаме а не да критикуваме.
За колегата ето една схема
И първо намери кои ти са намотките и след това ги свържи началата и краищата нямат значение те ще ти определят посоката на развъртане
Ако искаш да я смениш размени две от захранващите фази.
Сега бързам затова малко ми е грозна схемата!

[/img]
Последна промяна от vvk79 на чет дек 09, 2010 6:12 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Сега бързам затова малко ми е грозна схемата!

Ти от бързане забрави да оставиш схемата..
Всички я чакаме с нетърпение да реши проблема
:-D
vvk79 - специалист
Ами сори ама нещо сега немога да я сложа така че ще пробвам от вкъщи след малко и ще направя пак схема.
Както е казал джони просто съм го показал нагледно
fikata - майстор
Ама преди това все пак прочети темата от началото.
Може би няма нужда от схемата ти...
vvk79 - специалист
ето схемата и уточнявам че е примерна

Много е важно между 1-1 2-2 и 3-3 да нямаш електрическа връзка
така се проверява дали правилно си свързал двигателя

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (15.24 KиБ) Видяна 4366 пъти
Последна промяна от vvk79 на пет дек 10, 2010 8:43 am, променено общо 1 път.

Тема "спешно трифазен двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: