• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Vassil - помощник
От датчиците само този дето е на ал. пита съм добавил резистор
за да го накарам да работи до 43градуса.LCD сочи 23 а реалната е
43.Този датчик поток от къде да го намеря.По е лесно един сух водомер за топла вода да гопреправя, поне ще е по евтино.
2v6 - майстор
Vassil написа:
ТП вече работи.Включва при 38С и спира при 43С.Пускам я само
когато съм в къщи и постояно следя водата в инсталацията.Страх
ме е без защита при отказ на циркулационната помпа.
Какво прави сензора дето е закачен на тръбичките на вътрешното
тяло,освен да поска вентилатора има ли и някакви защитни
функций.При мен е сложен в/у топлообменника и какво ще направи
при отказ на помпата.
Сложи датчика за температура на изходящия от топлообменника фреон - температурата е близка до тази на водата в топлообменника.
Така при спиране на циркулационната помпа компресора ще изключи от висока температура на фреона :idea:
Ahmakov - специалист
Vassil Драсни някаква схема за да има по точни отговори. Ако си с конвектори с вентилатор, сложи коригирания датчик от питата, на тръбата, по която водата се връща от отоплителната система. Другия, които е бил хванат на коляното на питата, го сложи на идващата от компресора /по горещата/. Ако топлообменника е изолиран, кат ти знам майстора 100% не е изолиран, може и на изходящата фреонова на топлообменника /по студената/. Датчиците ги хващаш на тръбите на около 5ст от топлообменника и ги изолираш отгоре. Изолираи си и топлообменника.
Датчик потока няма нищо общо с водомера. Търси в магазините за топлотехника. Струва от 45-90лв. Като спре помпата/потока вода/ спира цялата система.
Има контролери за термопомпи, които управляват системата със 100% сигурност, със всички екстри, ама струват няколко стотин лв.
Vassil - помощник
Ок Ahmakov,коригирания датчик е на тръбата дето се връща водата,
само, че не е близо до топлообменника.Тръбния датчик е подпъхнат
под изолацията(ТО и медните тръби са изолирани с неопренова
гума) на топлообменника, до входящата фреонова тръба в режим отопление.Датчик поток, за тези пари ще го поръчам веднага онлаин,
само да кажеш къде го има.При отказ на помпата ме притеснява повече режим дефростация,да не се заледи ТО.Тръбният датчик какви защитни роли играе във вътрешното тяло.
Като понауча още какво и къде тръбва да се следи за правилната работата на термопомпата, ще си направя контролер за управлението и.
Ahmakov - специалист
Под изолация разбирам К флекс или подобна, поне 20мм. Особено ако е в сервизно, неотопляемо помещение.
Не знам къде го продават онлаин, питаи чичко гугал или някой от форума. Там където аз знам че продават, не са съгласни даже и на наложен платеж. Стоката е тяхна и правят каквото си искат. Кажи от кой регион си.
Тръбния датчик предпазва, изключва климатика при висока температура над 58*С или при ниска температура под -5*С.
Що не помислиш за буфер, да върти водата там докато размразява?
Ahmakov - специалист
Новотехпром само на място.
Рефри ги нямат налични.
Рекорд са много големи.
Последните са по скъпи.
Кажи от кой регион си.
Ahmakov - специалист
Идеално, на чакат стоката, след две седмици и може би на друга цена. И само на място.
Vassil - помощник
На 30км источно от София, с.Горна Малина. .За тез цени от 40 - 80 ще взема веднага, че с водомера ще е играчка месец.Тези -5 градуса
не ми харесват.При -4 започва разширението на водата.
Сложил съм пресостат и манометър, но са от системи за Р22 и
пресостата е до 32 бара.Дали ако подмина скалата на 32бара
ще работи коректно?
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: