• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Transporterr - специалист
ще ти даде грънци, и аз не съм виждал или чувал да се отварят освен от вътре.Което прави необходимо да имаш телефони на алпинисти подръка.. :)
ArturDent - Почти Безобиден
omarto, явно не си разбрал идеята на темата.
Не е как да отключиш определена брава, а как да влезеш в определено жилище.

Transporterr, и ти. Става въпрос за ВИЛА, КЪЩА, какви алпинисти.

Преди време един колега от форума искаше да си купува врата за 1000+ лева. Аз му казах "За какво, ти имаш прозорци!"
Крадеца не мисли като вас - да отключи бравата или да разбие вратата. Той гледа от къде е най-лесно да влезе.
Ако прозореца е отворен, какво му пука дали имаш брава за ххх лева?
omarto - помощник
По скоро как да не влезе някой.Съгласен съм.И казвам че винаги може даа се влезе
ArturDent написа:
Аз му казах "За какво, ти имаш прозорци!"
Крадеца не мисли като вас - да отключи бравата или да разбие вратата. Т
именно, когато да влезеш през вратата ти трябва танк или взив по лесно е през прозореца.
А пък ако нещо стане с бравата тогава ти трябват алпинюгите и пак от там ;)
Градинар - специалист
Разводнявате темата :-)

... имам едно предложение, може и да е писано на зад, не знам.

Стари бракувани кутии от камери за видео наблюдение. Предполагам, че могат да се намерят отнякъде на безценица, та дори и нови не са кой знае колко скъпи. Та монтирате 4 такива бутафорни кутии от камери и пей сърце :-) ще изгоните дребните риби...но може и да привлечете професионалистите, които пък от своя страна няма да ви откраднат чернобялата опера. За добрата идея, банковата ми сметка ще ви пратя на ЛС :-)
Mega - специалист
... Аз бях монтирал колега, откраднаха кутийте ;)
Илиян Илиев™ - майстор
Аз нещо не схванах каква точно е сигурността на тази герда.

Демек пишеше на сайта, че е за допълнително заключване, а не за основно. Ок.

И май пишеше, че при двойно превъртане на ключа отвън се блокира врътката, която е отвътре, та ако са проникнали все пак да не могат да изнасят големи предмети. Ок.

Ми примерно, ако се съсипе основното заключване какво правим? Чакам до сутринта свалям бравата и я нося на ключар да я оправи или направо да ми дава нова.

Тук демек допълнителното заключване ми идва в голяма полза.

Да но примерно съм на висок етаж. И примерно по навик превъртам ключа два пъти, когато излизам. 12-13 годишното ми дете си цъка на компа или гледа телевизия, защото е ваканция. Достатъчно голямо е за да остава само вкъщи.

Ми ако стане пожар през това време? Как ще излезе?
в днешно време дори 12-13ните знаят за телефона..
k_georgiev1956 - специалист
На вилата съм поставил СОТ за "превенция" на дребните крадци и на тези свързани със самите охранителни фирми.

На полицията вообще не може да се надяваме - след като ме обраха, така наречения следовател "взе" отпечатък от обувка ... като я прерисува на ръка в някакъв алваджийски тефтер. Толкова искренно се смях, че и той самия схвана какво прави???

Застраховах имуществото срещу кражби. Избрах застраховател, в който имам познати (за да помагат евентуано при плащания при щети).

Ще сложа и втора врата (както предложи по-горе съфорумец). Така ще ги затрудня малко, ще подобря значително термоизолацията на коридора (който си е доста студен) и ще поставя една китайска пищялка да му надуя ушите та да не чува поне три дни.

Но ако зависеше от мен, щях да бъда безмилостен към крадците. Те не трябва да се третират като хора или животни със съответни права. Просто са крадци -боклук, който трябва да се изхвърля или унищожава.
Илиян Илиев™ - майстор
Transporterr написа:
в днешно време дори 12-13ните знаят за телефона..
Не знам имаш ли деца и ако да на каква възраст са. Просто е смешно да разчиташ на знанията за телефоните на едно дете, когато става въпрос за неговата сигурност, говорейки за пожар на етаж различен от първия.

Имай предвид че от излизане навън с последвало обаждане до обаждане с последващо чакане на чичко пожарникар да разбие вратата и да влезе да те спаси има голяма разлика, която в най-лошия случай може да се измери в човешки живот и неизчерпаема скръб.

Лично за мен една врата не може да бъде сигурна, ако не може да се отвори с един пръст при излизане.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: