maxuel82 - специалист
Няма как да се изпили защото има винтове :? Освен това ако се изпили ще се разкъса картона и гипса ще се изрони :idea: А има ли значение гъстотата на разтвора за фугиране (фугенфюлера ) Аз го разбърквам доста рядко :? Като го сложа на маламашката и я завъртя на 45 градуса и тече ? Да пробвам ли с по гъст разтвор :?
Илиян Илиев™ - майстор
Ми опитай да го направиш като маргарин на стайна температура.
Leon - специалист
Илиян Илиев™ написа:
...................................
п.п. Винаги съм казвал, че добрия шпакловчик не употребява шкурка. ............................
Това е истината!

:prost:
maxuel82 - специалист
Абе ще стигна до истината ама незнам кога :lol: От 2006г се мъча да шпакловам тоя пуст картон и още немога да схвана :? аз ли съм много прост или не ми не ми "иде отръки" незнам !Иначе с монтажа нямам проблем даже си правя и фигури ! Мисля че 50% от проблема ми е в гъстотата на разтвора за шпакловане !Днес пробвах малко по-гъст и като че ли ми се плочава по-добре а и не остават толкова много "мустаци" Проблем за сега е "задирането"на вече шпаклованото все едно в сместа имам камъчета или парчета хартия направо като завлачи и през цялата шпаклова :? а уж всичко е чисто !Днес даже купих ново кошче и пак същивя проблем ! :cry:
jekasus - майстор
maxuel82 написа:
Проблем за сега е "задирането"на вече шпаклованото все едно в сместа имам камъчета или парчета хартия направо като завлачи и през цялата шпаклова :? а уж всичко е чисто !Днес даже купих ново кошче и пак същивя проблем ! :cry:
Тънкия слой шпакловка бързо пресъхва на гипскартона и като повтаряш,се получава това.Като шпакловаш,не натискай много маламашката,карай нежно,като с ръка по женското дупе :lol: и винаги към шпаклованото.
KnauFer - специалист
не съм шпакловал много - но за да се получат нещата,е важно да се шпаклова с маламашка неръждавеика и разтвора да се пребърка 5мин. след като е забъркан ... ;) :razz:
n.yaneff82 - специалист
За да не се получава тази кривина още при монтажа на картона трябва да се направи с няколко милиметра по-навътре за да може да се компенсира ръбохранителя,а относно материала за първата ръка -пълненето на фугите и ръбохранителите трябва да е по гъст , а следващите ръце вече с по рядък материал

Фюгенфюлерът е за пълнене на фуги и ръбохранители , за по гладък завършек , трябва да ползваш някакъв кит ,най добре на кнауф
maxuel82 - специалист
Е аз правя точно обратното - за полагане на рубохранителите и запълване на фугите правя разтвора по-рядък а после за втора ръка по-гъст :? За финал ползвам кнауф F2 пастата е много финна и става много гладко но на места пак го осирам :? Като мина на едно място повече от 3-4 пъти с маламашката пастата почва да "дърпа" и почва да ми завлича а няма как да не повтарям защото при първото и второто нанасяне е грубо и после почвам да "цикля" :?
Илиян Илиев™ - майстор
Купуваш мека баданарка или по-малка четка със свински косъм. Топваш във вода и минаваш върху шпакловката. После пак минаваш 2-3 пъти набързо с маламашката и не пипаш повече.
n.yaneff82 - специалист
не трябва обратното на ъглите отначало иска доста разтвор така ,че ако е рядък , ще се свлече , а F2 ще го нанасяш рядко за да запълни и най малките пропуски
Последна промяна от n.yaneff82 на пет дек 10, 2010 7:40 am, променено общо 1 път.

Тема "Как се фугират ъгли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: