Най - вълнуващия въпрос зимно време.
imegogo - специалист
здравейте искам да попитам как да оразмеря камина с водна риза + 1 радиатор
постройката е тухлена масивна съставена от две стаи изидана е с единична тухла измазана от вън и от вътере с варова мазилка няма изолация дограмата е дървена двойна перфектно направена затваря се като пвц подът е плоча със замаска и гронитогрес
помещения са две определено не са много топли зимата им трябва стабилно отопление
помещението с комина в което ще е печката е с размери 3.50x2.00 височината е 2.15
помещението за което трябва радитора е с размери 3.50x2.50 височината е 2.15
имам няколко въпроса
трябва ли да сложа радиатор в помещението с камината (ако трябва колко голям) ?
колко мощна камина с водна риза ми трябва препъръчайте ми марка ?
каква мощност трябва да е радиатора за другата стая?
valio 71 - напреднал
А двете помещения имат ли връзка по между си?
imegogo - специалист
valio 71 написа:
А двете помещения имат ли връзка по между си?
да имат нормална врата
valio 71 - напреднал
Ами аз мисля, че помещенията са малки и не ти трябва камина с водна риза. Сложи си една обикновена камина и като отвориш вратата, ще се топлят и двете помещения. Освен, ако нямаш нещо друго впредвид.
imegogo - специалист
valio 71 написа:
Ами аз мисля, че помещенията са малки и не ти трябва камина с водна риза. Сложи си една обикновена камина и като отвориш вратата, ще се топлят и двете помещения. Освен, ако нямаш нещо друго впредвид.
сега е така но не могат да се стоплят равномерно ползвам ги когато съм почивка или имам работа през другото време не се отоплят а температурите падат под 0 градуса вътре

Тема "оразмеряване на камина с водна риза + 1 радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: