Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
milenk - помощник
Понеже не успях да намеря раздел по тази тема пускам питането си тук.
След монтажа на дограмата се оказа, че от балконската врата духа повече отколкото старата дървена дограма. Като поогледах нещата се оказа, че средната заключалка , която се задвижва от дръжката изобщо не заключва и вратата не прелепва към касата. Замерих касата и вратата и се оказа, че при монтажа касата е разпъната в средата с 6 7 мм.
Обадих се на фирмата и в интерес на истината веднага доидоха да проверят за какво иде реч. Гледаха мериха и решиха да сменят средната напречна на вратата с малко по-дълга и така да се разпъне малко вратата. Свалиха я и я отнесоха. След два три часа се появиха с ремонтираната врата и я поставиха отново. Сега се затваря добре, но имам някои питания. Дограмата е Profilink

1. Нормално ли е заключалките, които прилепват вратата кум касата да контактуват една към друга само 1 ... 2 мм.
2. Колко заключалки трябва да има на врата висока 2300 мм.
3. Може ли и как се разбира дали обкова е немски.
valat111 - специалист
Запали си цигара до затворената врата и виж дима дали излиза през нея. Ако да-купи си АК и застреляй ония от фирмата за дограми.
milenk - помощник
Това добре, но не ми помогна особено... Ако можеш отговори на поставените въпроси.
miliad - майстор
1.По каталог контактуването е 5мм-възможно е да са изместили вратата в едната страна, или да са направили по-малко по размер крило.Вземи мек молив 3В и очертай крилото върху касата.Би трябвало равномерно да я застъпва от всички страни по 8мм/по каталог/
2. 4-5 заключвания-варират според моделите
3.Все някъде трябва да има щампа на производителя на обкова
milenk - помощник
Заключванията са само 3 . Нормално ли е ? Има един щемпъл до който пише DF 3 GR-200.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2754 ... UoqIW6.JPG
miliad - майстор
Вратата сигурно е с обикновенно отваряне, там има "по-голяма свобода на действие".Не мисля че е редно, мартина за крило 110-140см е с 3 заключвания.Снимката от този ракурс не помага никак. Снимай щампата на обкова.
milenk - помощник
Телефона нещто се скапа и малко закъснях. Не се вижда добре , но .....

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2146 ... eMPiij.JPG
miliad - майстор
Бегла справка в интернет показва че това DF 3 GR-200, е едноосова мартина на Сигения-обкова е немски.Виж някъде трябва по панти, по насрещници да пише "si".
milenk - помощник
Притеснява ме това, че само на три места заключва и разстоянието е доста голямо... Но като гледам Лайсната ( обкова) не липсва нищо. В смисъл толкова са си ключалките...

Благодаря за съдействието.
maxuel82 - специалист
Добре че не си сложих дограма от профилинк ! :wink: Вече 4-ти месец съм с новата дограма и е направо е перфектна всички врати и прпозорци се затварят и отварят като хадилник :wink: (имам предвид много точно и плътно) Имам един познат и той страда по същия начин - с не добре затварящи се врати и прозорец който неможе да се затвори :wink: Всъщност проблема не е в профила и обкова а в изработката и монтажа :wink: Е те на такива "майстори"трябва да им се чупят ръцете че да не осират и други обекти !

Тема "Pitane za PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: