Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
toni_g79 - специалист
n.yaneff82 написа:
И аз мисля ,че лака е за запечатване на боята , защо автомобилите първо ги боядисват и после ги лакират ,

не мислете че разбирам от боядисване и се дразня с някой ,точно обратното е не разбирам и питам да знам :?
Не знам и аз,повечето шкафове които съм боядисвал са били само с лак,има и около 7-8 с боя глос мисля,че беше и не сме ги лакирали и за 4-5 години не сме имали оплаквания, пребоядисвах и едни стари в БГ дървени и едно бюро,като тях ги минах само с автоемайл лак-и до сега почти 2 години не са мръднали.Предполагам някои бои изискват да има лак от горе,незнам :? .Вероятността да се получи някаква несъвместимост между боята и лака не е малка,още повече,че под лака ще има здрава и гладка боя.А колкото до тези бои на колите на които слагат лак ,след време лака почва да пада,дори и на нови автомобили.Колкото до шкафовете ще се радвам ,на някое професиолнално мнение от някой на който това му е специализация :)
bisplus - специалист
Значи от цялото бърборене до сега не стана ясно за какви плоскости става въпрос. Та сега...имаш плоскости от голо ПДЧ или са с ламинирано покритие. И в двата случая не са гладки..трябва поне две ръце грунд, шлайфане и тогава боя. Трябва също да се заоблят ръбовете. Ако са ламинирани какъв цвят са. Преблизително за една нормална кухня(2-3м) отива около 100м кант...сложи го средно по 1.50лв ти е 150лв кантирането.
iv4enceto21 - помощник
bisplus написа:
Значи от цялото бърборене до сега не стана ясно за какви плоскости става въпрос. Та сега...имаш плоскости от голо ПДЧ или са с ламинирано покритие. И в двата случая не са гладки..трябва поне две ръце грунд, шлайфане и тогава боя. Трябва също да се заоблят ръбовете. Ако са ламинирани какъв цвят са. Преблизително за една нормална кухня(2-3м) отива около 100м кант...сложи го средно по 1.50лв ти е 150лв кантирането.
ПДЧ maй прилича на талашит :?
bisplus - специалист
Такова ли е ?

Прикачен файл

.jpg
.jpg (18.5 KиБ) Видяна 2236 пъти
iv4enceto21 - помощник
дааааааааааааааа това е
bisplus - специалист
Мдааа.....става за корпус но за вратите трябва да си купиш ламинирано.
comunikator - специалист
А от къде все пак може да се купи ГОЛО ПДЧ и каква му е цената!?

Тема "кухня ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: