• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
mirk - майстор
Зегето е турско, пиши след известно време как работи.
Chefo77 - майстор
Привет!
Имам питанка, ако може :)

Какво ви е мнението за Bosch - GST 75 BE? Как се представя машинката, ако имате някакви наблюдения?

Имам PSB 680E на Bosch, което ползвам професионално и от което съм много доволен - леко, удобно... Преди 5-6 месеца обаче му сменяха четките (точно като навърши 1 година), а днес пак спря - май пак са за смяна. Ще го оправя, гаранционно е, но искам да си взема нещо по-професионално, което да не се товари толкова. 75-ицата разумен избор ли е, като се има предвид, че режа ламинат и OSB плоскости с него?
Или аналог на друга фирма, ако можете да ми препоръчате? Интересува ме да е с електронно регулиране на оборотите (плавно), ножа да се сменя лесно (без винтове) и да има обдухване на работния плот.
Благодаря предварително!
housedoktor - майстор
Имам точно този модел.мисля 2 -ра година го ползвам и съм много доволен/Много удобен и с малко тегло,балансиран с малко шум.Има и няколко позиции за пендулно движение на ножа.Надежден SDS захват на ножа ,регулиране на оборотите +плавен спусък.Функция за обдухване на сряза или аспириране.Куфара му е компактен и удобен ,но не е оборудван с паралелен водач .Не само ламинат ще ти реже а дори и 16 см греди :)
comunikator - специалист
Е как ще ги реже тия 16см греди да не му връзваш лист от джага?
Ти ако го товариш с такива греди значи не си обичаш зегето много!?
housedoktor - майстор
Реже ги с хубав и дълъг нож на максимално пендулно действие без особенно затруднение .При мен инструментите си работят с голямо натоварване и оцеляват само добрите,а това зеге е от тях .Въобще прободните триони от синята серия на бош са на ниво
Chefo77 - майстор
Благодаря за отзива. В интерес на истината все още не съм решил на 100% сигурен дали сега ще вземам зегето. Моето вчера спря да работи, предполагам пак са му заминали четките или държачите. Лошото е, че го прави втори път за 5 месеца. Гаранционно е, вторник-сряда ще е готово, но дилемата е - да продължа ли да работя с него или да се "посиня" :) Иначе и сегашното е добро (зелена серия, 680E)... въпросът е колко по-добро ще е профито :)
zillius - специалист
Да използвам темата на колегата и да ви попитам какво ви е мнението за този трион.Нещо съм го загледал ама се чудя дали е читав и дали някой го има или го е ползвал.По принцип имам инструменти на Хитачи и съм доволен от тях,но за трионите им нямям впечатления.Поздрави! :-D http://www.screwfix.com/prods/54448/Pow ... igsaw-240V
comunikator - специалист
Ето това зеге http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=173 на Хитачи не е никак лошо.
Chefo77 - майстор
Аз само да вметна по моя въпрос ... днес сутринта с колегата отворихме зегето (той предположи, че от праха някоя четка е блокирала) и ВОАЛА, наистина беше така. След обстойно почистване и затваряне, всичко е приказка. Четките са почти нови.
Дерзайте по Hitachi-то. Само искам да предупредя колегата - доколкото зная, не са с най-добре развития сервиз в БГ.
И благодаря на всички!
MOM4ETO - специалист
Здравейте.Търся си прободен трион с променящи се обороти, махало,прецизно рязане,рязане под ъгъл.

Спрял съм се на тези модели:
Black&Decker - KS800E
Bosch - PST 680 E
Skil 4370 AD
и BOSCH PST 650E

Приемам и др. предложения.
Последна промяна от MOM4ETO на ср дек 29, 2010 12:06 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: