• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
casio - специалист
Здравейте колеги,
Пробвах с търсачката но не успях да намеря тема подобна на моята.Значи търси се пералня - изискванията са да е клас А, да е надеждна и да изкара поне 3-4 години без проблем (въпреки че това никой не може да го гарантира).Да е максимално опростена и без никакви екстри-е ако има за тия пари екстри е добре дошла.Максималния бюджет е 300-350 лева не повече.Загледал съм се по Нео, Беко, Мидея, в Техномаркет сега видях и Индезит за 360 лева но не знам до колко е добър.Не искам с горно зареждане.Ако има някой от форума който се занимава професионално като монтьор с перални ще съм много благодарен да даде точен съвет.
Dewalt - специалист
В Карфур вчера гледах някаква марка - неивестна за мен до момента.
Даже не си спомням как се казваше - имаше перални от315 като наи ниска цена до 410 лв.
Така или иначе си имат някаква гаранция - но тъй като не ме интересуваше усилено не се и зачетох.
casio - специалист
Dewalt написа:
В Карфур вчера гледах някаква марка - неивестна за мен до момента.
Даже не си спомням как се казваше - имаше перални от315 като наи ниска цена до 410 лв.
Така или иначе си иматнякаква гаранция - но тъй като не ме интересуваше усилено не се и зачетох.
Близо до Плевен съм, така че гледма общо взето какво се предлага в техномаркет , Зора и други подобни.Ще видя дали няма Карфур и там.
Chefo77 - майстор
Нашият SANG вече кара 6-а година. Като изключим разбитите лагери на третия месец, никакви други грижи. А за самите лагери, с колкото и техници да съм го коментирал, всички са се чудили, включително и в гаранционния сервиз - явно кофти бройка. Е, и малко пожълтели пластмаси, но за 389 лева (тогава) какво да очаквам :)
SANG е ниския клас на BEKO, ако не знаеш. И си има 3 години гаранция :)
casio - специалист
Chefo77 написа:
Нашият SANG вече кара 6-а година. Като изключим разбитите лагери на третия месец, никакви други грижи. А за самите лагери, с колкото и техници да съм го коментирал, всички са се чудили, включително и в гаранционния сервиз - явно кофти бройка. Е, и малко пожълтели пластмаси, но за 389 лева (тогава) какво да очаквам :)
Хм, за тази марка пък не се бях сещал въобще.А щом е нисък клас на Беко то следователно Беко-то е по качествено и надеждно ли?Малко съм предубеден към тези Беко.
Chefo77 - майстор
casio написа:
Chefo77 написа:
Хм, за тази марка пък не се бях сещал въобще.А щом е нисък клас на Беко то следователно Беко-то е по качествено и надеждно ли?Малко съм предубеден към тези Беко.
И аз бях предубеден, но с ръка на сърцето казвам, че ме изненадаха много приятно. 5 години и 3 месеца не перем на ръка. :)
А пък BEKO са една от най-бързо пробиващите марки на пазара в западна Европа. Ако не се лъжа, Philips произвеждаха в техните заводи.
Dewalt - специалист
Беко са турски - надявам се Филипс не са паднали до там.
dundurma - специалист
за толкова пари си потърси по-висок клас-втора употреба.
casio - специалист
Нямам опция за 2-ра употреба.Вярно в някои случаи има добри попадения но са по-скоро съвпадения а и голяма доза късмет.Ще ми се да е ново с гаранция, ако трябва ще вдигна някак си малко бюджета със 60-70 лева.
Chefo77 - майстор
Dewalt написа:
Беко са турски - надявам се Филипс не са паднали до там.
И какво като са турски? Заводите на Bosch да не бълват боклуци? Или на Toyota?
В Европа BEKO са третата по големина компания за домашни електроуреди.

http://en.wikipedia.org/wiki/Beko
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: