• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
vessselinov - специалист
Конструкцията като завивах копчетата което не ми е харесвало превърти или не държи хубаво до него друго съм слагал. Като направих конструкцията никой елемент не мърдаше, вибрираше или провисваше. Всичко стоеше стегнато и не помръдваше никъде. Няколко пъти обикалях дърпах по някое СД да видя някъде да не мърда - не знам грешка все пак има.
За цепнатината снимките ги правих на лампи вечер и изглеждаше вечерта много зле. Днес на светлина стои едно леко пропукване на латекса. От по далеч дори не се вижда - НО РАБОТА ЛИ Е???
Възможно ли е сега от тези жеги да има разширяване и свиване на тавана??? Ще отворя сигуро фугата за ремонт както е описал The_FAN не че не го правих вече но ще спазя всичко написано пък ще видим... Не трябваше да се стига до тук сега ще праша другите стени с това зашкурване, както и да е БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ... :yes:
P.S. Едната цепнатина е на фабрична фуга с мрежичка ????? При нея не разбрах как при положение че е с мрежичка и двата картона са хванати с паразитка пука. Ремонта при нея по същия начин ли??
The_FAN - специалист
Да и при фабричната сложи стъклофазерна лента на 2-раръка шпакловка

Стените - вземи си бояджийски найлон - от тия по 20 м2 и ги завии да не ги прашиш.

Първо обаче провери да не би само Sheetrock-а да се е отлепил от Uniflot-a, и след това дълбай. Ако е от това трябва да няма дълбока цепка а само като люспа с латекса да се обели.

Едва ли температурните влияния са причината тъй като при мен никога не са оказвали влияние. По скоро ако съседите над вас ако са къртили пода си може да има някакви ядове. Все пак си се презастраховал и с паразитнипрофили които изобщо ги няма в системата за окачени тавани.

Дано да е малкия дявол.
vessselinov - специалист
The_FAN написа:
Спомняш ли си дали копчетата стягаха конструкцията или превъртаха ?

По колко копчета на окачвач слагаш ?

По принцип самонарезките правят по-широка дупка и стоят хлабави...

Това може да е причина но може и да не е - сети се стягаха ли се при завиването или превъртаха...

Първо:
Отвори фугите до картон - т.е. да не остава Uniflot в тях. Първа ръка Fugenfuller. Като изсъхне до бяло и хлътне - пълниш пак, слагаш стъклофазерна лента и я зануляваш от двете страни (по широчината й).
Съхне. Леко (ама много леко) с шкурка минаваш2-3 пъти врху лентата и удряш трета ръка - пак с Fugenfuller, като този път зануляването го правиш по отдалеч - с дължината на маламашката. Чак сега ползваш Uniflot или Sheetrock. Като изсъхне - търкаш. Внимателно.

Така анулираме грешката с Uniflot-a. И е най-безболезнения вариант.
Другото си отива на демонтаж на цяло.

От разстояние това мога да ти кажа.За това се сещам за сега.
Дойде време да ремонтирам фугите, прорязах канал където беше спукано и го изпълних с Fugenfuller, изсъхна и хлътна. Сега ако на втора ръка сложа лента няма ли тя да се вдлъбне над нея слоя да е по-дебел и пак да спука?
tosho74 - помощник
sasooooooooo написа:
Директните окачвачи май са само с един анкер-пирон /в средата/ и може би оттам ти идва провисването. Дръпна ли ги надолу след като ги монтира?
Най-сигурно е, ако е захванат за двата края, а не по средата.

:arrow: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 32&start=0

То и моето малко е неправилно откъм това, че не свалих мазилката и окачвачите да са плътно по бетоновия таван.
Че са с един , с един са ,което мен лично ме притеснява А ,че не са дръпнати също си личи ,както са хванати по средата ако бяха дръпнати едва ли ушите на окачвачите щяха да опират така плътно в тавана .За мен грешката е в монтажа на окачвачите,които в последствие са се дръпнали от тежеста на ГК
leonardo_vd - модератор
tosho74 написа:
sasooooooooo написа:
Директните окачвачи май са само с един анкер-пирон /в средата/ и може би оттам ти идва провисването. Дръпна ли ги надолу след като ги монтира?
Най-сигурно е, ако е захванат за двата края, а не по средата.

:arrow: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 32&start=0

То и моето малко е неправилно откъм това, че не свалих мазилката и окачвачите да са плътно по бетоновия таван.
Че са с един , с един са ,което мен лично ме притеснява А ,че не са дръпнати също си личи ,както са хванати по средата ако бяха дръпнати едва ли ушите на окачвачите щяха да опират така плътно в тавана .За мен грешката е в монтажа на окачвачите,които в последствие са се дръпнали от тежеста на ГК
На окачвачите им няма нищо. Доста тавани съм направил и до сега няма проблем. По-скоро проблема е от МНОГО плътно наредени листове ГК без да има фуга между тях и липса на фаска между неФабричните краища на картона. В никакъв случай не е от Унифлота. Тук в наше село видин на по-бедните клиенти шпакловаме със Сатен Гипс, който си е пълен ташак и пак няма проблем с фугата.
ivanovrg - специалист
leonardo_vd написа:
По-скоро проблема е от МНОГО плътно наредени листове ГК без да има фуга между тях .
това майтап ли е
ГК трябва да си е нареден плътно(без фуги)
по е възможно да се напука от прекалено големи фуги

виж за напрежение в профилите ,ако са натикани без да се оставя малко място за разширението да но не и от липса на фуги между листите ГК
leonardo_vd - модератор
ivanovrg написа:
leonardo_vd написа:
По-скоро проблема е от МНОГО плътно наредени листове ГК без да има фуга между тях .
това майтап ли е
ГК трябва да си е нареден плътно(без фуги)
по е възможно да се напука от прекалено големи фуги

виж за напрежение в профилите ,ако са натикани без да се оставя малко място за разширението да но не и от липса на фуги между листите ГК
Въобще ме е майтап. Говоря ти от гледна точка на 10 годишна практика. Не ми се влиза в разсъждения за "мърдането" на материялите в зависимост от ремпературните изменения.
ivanovrg - специалист
и как го правиш
колко фуга оставяш между картона

не съм чувал за такова нещо
качи и някоя снимка да видим фугите
kaio666 - помощник
Колеги абе на мен ми прилича много на отлепена лента
Дали колегата не е направил няква грешка при шпакловането,да е забъркал материала по гъстичък и да е пресъхнал преди да сложи лентата,за самозалепващата мрежа мога да кажа същото ако е купувана от НИТЕРА в повечето случай е стара и изсъхнала и не лепи като хората
wentii - специалист
kaio666 написа:
Колеги абе на мен ми прилича много на отлепена лента
Дали колегата не е направил няква грешка при шпакловането,да е забъркал материала по гъстичък и да е пресъхнал преди да сложи лентата,за самозалепващата мрежа мога да кажа същото ако е купувана от НИТЕРА в повечето случай е стара и изсъхнала и не лепи като хората
Тази от НИТЕРА не залепва никъде,освен за себе си!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е ТОЗИ ТАВАН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: