• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
GEORGI5959 - специалист
Ами, аз се сещат за едно "Лисича опашка", ама не съм съвсем сигурен, тъй като описанието ти е много оскъдно.
GEORGI5959 - специалист
Относно Кабернето, вярно, че е универсално, но изобщо не мръзне. Пък да знаете какво вино става! Малеееее... смърт със зеле!!! Дава по-малко но за сметка на качеството. Не случайно винзаводите дават най-висока цена на него. Защо ли? Ами съдържа много танини и багрилни в-ва и правят по 2-3 ръце вино, та се изплаща тройно. Пък и добре узряло има 25% захарност.
ArturDent - Почти Безобиден
GEORGI5959 написа:
Относно Кабернето, вярно, че е универсално, но изобщо не мръзне.
Не мръзне в Средец. На други места мръзне, макар и трудно.
Всяка една лоза мръзне, но при различна температура. Особено при обледеняване - тогава и при -5 градуса мръзне.
GEORGI5959 - специалист
Относно производителите в Кортен и Плевен - и от двете места отзивите са много добри. Момчета, извинете ме но какво означава, че лозите са изнежени. Тук прозира неподготвен отговор. Има ли значение къде е произведен посадъчния материал, при положение, че сорта е един и същ?
ArturDent - Почти Безобиден
Георги, има значение.
Това е като дете - закалява се от малко. И оцеляват най-приспособените. Около Кортен, е един от най-меките климати в България, а в Плевен един от най-суровите.
boltik - специалист
Гоше,различните производители използват различни подложки,според климътът и почвата.Това определено се отразява на начина на развитие на лозата.Точно това няма кой да обясни.А то е в основата на всичко.Инък само гадаем кое как е.
GEORGI5959 - специалист
Еврика!!!...Въпроса с георгафските ширини е решен. Значи, ще си поръчам да ми произведат посадъчен материал за банани и портокали в Сибир. Той ще е закален и ще мога спокойно да си отглеждам цитросите в България.
atanasov2004 - специалист
Пак съм аз :) Сигурно е вярно което пишете за Северна и Южна Б-я и
лозичките от с.Кортен...аз съм Южна :) Колегата който пита за сорта-
кръгли,едри светло червени гроздове големи-30-40см.-това сравнител-
но нов и модерен за нас сорт-среща се под различни имена-Френска
или Италианска принцеса или Кинг Руби или Кралски рубин....Много
красив външен вид,нищо особенно като вкус,късно зреещ...
По принцип се появи нова мода...садят се сортове които не са отглеж-
дани по нашите райони и искат повече слънце,пример- сорта Сира или
Шира. Аз си харесвам "Мавруда",иска слънце,но вирее на песъклива
и лека почва, "хваща" се и от пръчка-резница, не е капризно, НО....
тънкоста е в брането, бере се на "втора слана",т.е късно....Памидовото
винце вече "става",пък "Мавруда" го оставям за следващата година...
Johny - майстор
GEORGI5959 написа:
Еврика!!!...Въпроса с георгафските ширини е решен. Значи, ще си поръчам да ми произведат посадъчен материал за банани и портокали в Сибир. Той ще е закален и ще мога спокойно да си отглеждам цитросите в България.
Имам връзки там. Мога да те уредя. :-D http://www.gismeteo.ru/city/daily/3994/4/
Sorry за спама. малко за разведряване.
Много съвети, много нещо. За количества е по-добре от лицензиран разсадник, за да си сигурен че ще ти дадът това, което си избрал. Избираш сортове и садиш. Ако нещо загине - просаждаш. Докато са млади нямаш проблеми. Аз и стари прозаждам, защото не ми харесват сортовете. От 4 години го имам лозето и всяка година нещо експериментирам. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=45
GEORGI5959 - специалист
Браво Жони, добре си се справил с облагородяването. 50% си е направо успех. А не слагаше ли по два калема, гледам подложката го позволява.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: