• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Serpicom - напреднал
Здравейте!
Предстои ми направата на шкафове с чекмеджета за дрешник. Някой може ли да ми каже каква трябва да бъде ширината на вътрешният шкаф при чекмеждета с обикновени водачи, когато отворът е 464 мм, така че чекмеджетата да се движат свободно...По колко мм се оставят за водачите спрямо размера на отвора?
shadowman - майстор
Ако използваш турски механизми изваждаш 63мм, ако е нещо по качествено 62мм.
bogomilZ - специалист
shadowman написа:
не е 63

при светъл отвор 464 се изважда 24 мм и широчината на чекмеджето е 464-24 = 440 мм
serpicom- следи внимателно за правите ъгли и диагоналите - и мм има значение
torbalan - Дървен философ
обикновено в каталозите на производителите има чертежи за това как да се монтират механизмите и какви разстояния да се оставят...

http://picasaweb.google.com/dimitar.j.s ... 0673810850

давам пример с блум, щото техния каталог съм разглеждал, но със сигурност и другите са така...
bisplus - специалист
shadowman написа:
Като махнеш този размер получаваш колко трябва да ти бъде предната и задната страна на чекмеджето, при положение, че страничните ги застъпват.Всъщност това е по-добрия вариант, иначе първите трябва да се кантират и от страни. Отговора ти е верен ама не можаха да те разберат....професионално изкривяване, какво да се прави :-D :)
Иначе казано с две думи 13мм на водач.
l_bonev - специалист
АЗ пък винаги махам 25мм. от светлия отвор,иначе колегата е прав за правите ъгли. :?
bogomilZ - специалист
bisplus написа:
shadowman написа:
Като махнеш този размер получаваш колко трябва да ти бъде предната и задната страна на чекмеджето, при положение, че страничните ги застъпват.Всъщност това е по-добрия вариант, иначе първите трябва да се кантират и от страни. Отговора ти е верен ама не можаха да те разберат....професионално изкривяване, какво да се прави :-D :)
Иначе казано с две думи 13мм на водач.
ние не сме супер профисионалисти но смятаме по бабешки - въпроса е зададен колко да е широчината на чекмеджето - никъде не пише че материала е ПДЧ 16 или 18 мм или е масив дъб или чам, не пише начина на сглобяване
а какво ще се получи ако страниците не са по 18 мм а например 17.5 мм?
Serpicom - напреднал
Благодаря за бързите отговори! Значи ще ги смятам - 26 мм и това е...
bogomilZ- не виждам какво значение има ширината на ПДЧ /по принцип е 18 мм/ при положение, че говоря за светъл отвор на шкафа и ширина на вътрешни чекмеджета
bisplus - специалист
bogomilZ написа:
ние не сме супер профисионалисти но смятаме по бабешки - въпроса е зададен колко да е широчината на чекмеджето - никъде не пише че материала е ПДЧ 16 или 18 мм или е масив дъб или чам, не пише начина на сглобяване
а какво ще се получи ако страниците не са по 18 мм а например 17.5 мм?
Всъщност въпроса е...какво разстояние се оставя за водачите?! Малко пояснения никога не са излишни. А според теб човек който прави мебели от масив дали няма да е на ясно с тези неща? Аз лично предположих, че ще е от ПДЧ. А и още нещо...ти с какво помогна на човека, че не разбрах.
shadowman - майстор
Всичко е ОК, малко спор не е излишен.
  • 1
  • 2

Тема "Размери на шкафове с чекмеджетата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: