Съвети за начинаещи готвачи.
Ivo_Dinkov - специалист
Аз, като един виден въздържател, рядко консумирам алкохол, но мога да ти кажа с какво ми допада на мен:
- с плато от сирена (синьо, бри, камемберт)
- с обикновен кашкавал
- с хапки от хляб, масло, сьомга и зелена салата.
Georgi_G - специалист
Още довечера вече ще съм пробвал част от тях.
:prost:
schuldiner - майстор
Е как сега Мартини? Чисто ли? За мене си е коктейлно питие, а моят е най-простият - равни части мартини, джин и тоник. Лед на сняг, 2 мин. в шейкъра и украса (не вътре) лимон. Харча го и "на босо", и с не много мазни сирена. Сега, не съм запознат с дегустаторските термини, ама понеже го усещам със задните части на езика и небцето, струва ми се, всичко, което работи другаде само пречи на възприятието...

ПП То само се почва с равни части. С всяко следващо питие постепенно намаляме мартинито и тоника, докато остане само джин, а накрая, по видело сменяме с бира в някоя шкембеджийница, пък защо не и една паница врял боб с много люто...
PostalDude - помощник
А да питам за боба. Някой път се получава перфЕ, друг път зърната се разкашкват,а трети са твърди.Приготвя се по един и същ начин ,за еднакво дълго време.От боба ли си зависи?На коя фирма да изкупувам благия бобец следващия път като отида да пазарувам? :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
А някой път е комбинация от трите ;)
Просто много често големите фирми "производители" или вносители слагат няколко вида в един чувал.
Най-добре си вземи от един човек, например от пазара и ако ти хареса, веднага си купи по-голямо количество. Имай предвид че и те не знаят какво зареждат всеки път.
filmatoplo - майстор
Супер е бобецът , :) малко попръцквам от него :lol: ама това е друга тема . Наскоро ядох -боб в гърне. :)
solo5 - майстор
Аз слагам 1-2 лъжици доматено пюре накрая
А колкото до подправките - от почти всички и по много :-D
filmatoplo - майстор
За Смилянския -мит ли е . :? :)
masterval - майстор
filmatoplo написа:
За Смилянския -мит ли е . :? :)
Мит е от всекъде!
Този боб никога не увира до омекване, става само на салата. И то не от най-вкусните, какво да пиеш със салата боб или кукуруз (ама корав?).
А около село Смилян има само няколко десетки декара с такъв боб - та всички тези огромни количества дето се предлагат идат от юго-изток, а не от с.Смилян.
svetliopi44 - Чирак...
filmatoplo написа:
Супер е бобецът , :) малко попръцквам от него :lol: ама това е друга тема .:)
Тъй де ... нека види жена ти ,че ти ще определяш атмосферата в къщи... :lol: :lol: :lol:

Тема "Просто като боб-чорба :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: