Мечтата на всяка домакиня
na6'ta mama - напреднал
Здравейте!
Необходим ми е силикон, който да залепи мивка неръждавейка върху термоусточив плот. Първо майсторът я залепи с някакъв и само за седмица тя се отлепи откъм мивката-реших,че не е почистена добре и че силиконът не е подходящ. Купих Hauser TM - за кухни, мивки и т.н., минах с обезмаслител, изсуших, не махнах стария силикон - той се държеше здраво за плота, намазах, сложих менгемето отгоре за 24ч и...нищо. До десетина дни пак се отлепи и пак от страната на метала. Проверих и сифона- да не подпира - не. Сега купих нов силикон SikaBond AT metal, изчистих стария силикон, пак обезмаслих, изсуших и преди да намажа питам - това ли е начинът, или нещо пропускам?
rum_sz - специалист
Тази мивка няма ли отдолу скоби,с който да се хване за плота ?
Стелко - специалист
ами силикон върху силикон не хваща, изчисти всякакъв стар силикон, и не минавай с обезмаслител - според мен там е проблема. провери дали отвора в плота е достатъчен, ако мивката е под напрежение също може да се разлепи
shadowman - майстор
Един колега ги вързва с тел като няма скоби, хваща ги за ушите и за винт завинтен в плота.
sinbor - специалист
Преди да я лепиш виж мивката ляга ли навсякъде по плота без да има напрежение. Ако не е така отстрани проблема, който е най-вероятно в мивката, особено ако същата е някакво евтино китайско менте. След това лепи със санитерен силикон и си готов. Аз лично препоръчвам на клиентите си мивки от полимермрамор или граниксит досега несъм имал подобни проблеми.
na6'ta mama - напреднал
Мивката има скоби, но те са за 5см дебел плот и няма как да ги ползвам. Напрежение няма. Ще доочистя силикона. Ще мина със спирт след обезмаслителя. Спряла съм се на тази мивка, защото е малка 340/360/210 и дълбока. Има по една дупка за винтче на всяка страна, мислех да не ги ползвам. А този силикон дето лепи метал за пластмаса?
pavkatay - майстор
Когато лепях аквариуми ползвах силен спирт за почистване на повърхностите-никакъв специален обезмаслител. Нямам протекъл аквариум :| . А аз мисля,че без захващане на мивката със скоби(даже тел ) няма да стане работата :)
shadowman - майстор
Подложете на плота нещо отдолу та да могат да хванат скобите.
na6'ta mama - напреднал
Благодаря на всички отзовали се! Така: почистих със спирт, сложих подплънки и затегнах скобите, сложих тиксо по контурите и залепих мивката със силикона за метал. Сега ще го оставя една нощ на сухо и да се надяваме, че ще хване. За резултат след десетина дни.

Тема "Силикон за кухненска мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: