Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hhristov - специалист
Въпроса ми е дали тази схема е правилна за връзването на бойлера:

http://img10.imageshack.us/img10/5354/44406485.jpg

По скоро ме интересува дали мястото на автоматичния обезвъздушител е там.

Благодаря Ви!!!
montoya - майстор
На обезвъздушителя там му е мястото. Аз бих разделил с тройник бойлера и лирата, а не така последователно вързани
hhristov - специалист
аз по принцип долу където захранвам лирата съм оставил тройници, ама така пследователно ми се струва по красиво :) иначе не ми е проблем да го вържа и долу. А и лирата е последна точка и исках да мина с един обезвъздушител иначе трябват 2.
me_against - специалист
Аз бих направил един байпас с магнит вентил и тройници между входа и изхода на бойлера. Така ще можеш да спреш циркулацията от системата към серпентината, когата водата в бойлера, загрее и ще се предпазих от прегреване и ще имаш по малък разход на топлинна енергия. Потърси тук във форума и нета има доста тема по този въпрос.
Ето пример, за знаеш какво да търсиш, а дали е норм отворен или затворен, зависи от твоята система:

http://www.thermoeconomic.com/magnet-ve ... -vmr-p267/

Не виждам смисъл в топленето на банята с тази лира 24 часа, като се ползва реална 2-3 часа на ден. Там пак можеш да сложип байпас с кранове и тройници и да пускаш циркулацията на системата, 20 мин. преда да ползваш банята.
filmatoplo - майстор
И със 1 обезвъздушител става , захранваш лирата отгоре и продължаваш към входа на серпентината на бойлера и там си слагаш ОБ както си го драснал .
hhristov - специалист
Благодаря за всички отговори!

По принцип понеже е само баня(тоалетната ми е отделна) оставям вратата отворена като по този начин грея коридора, понеже е много сложно прекарването на тръбите и в коридора нямам лира. За бойлера ще помисля за такъв вентил защото съм с обикновени кранчета и само ги въртя вечер когато изгасва парното.
mita6kiii - специалист
Да не забравиш и кранове на входа и изхода!
kuuuuuul - майстор
Според мен така както е свързано ако съпротивлението на серпентината е по голямо от това на лирата има вероятност водата да не върти през бойлера,при мене съм захранил първо бойлера и от него отива в лирата/последователно/ от там върти малко в пода ,а за да избегна магнет вентила просто нагласям помпата на 60гр. и не връткам повече кранчета.
valio 71 - напреднал
Напълно съм съгласен с kuuuuuul, лирата , ще прави байпас на бойлера и той няма да загрява добре.

Тема "Питане за връзване на бойлер със серпентина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: