Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Leon - специалист
mirk,

Смяташ ли за нормално котлон да има мощност 300 - 700 вата? Или аз греша в сметките?

:?
mirk - майстор
Ако е клас ААААААА++++++++++++ :lol:

Не е нормално. може да има някаква причина за да измерваш такива стойности, например ключа какъв е и в какво положение мериш съпротивленията. Най добре разкачи кабелите от котлона и мери директно него без да минава веригата през нищо друго.
Leon - специалист
Директно меря на краищата на реотаните.

:?
mirk - майстор
Е може и така да е някаква енергоспестяваща :-D в тон с модата за икономии. Опитай се да намериш описание точно за твоя модел тогава може да се измисли нещо, така от 500км разтояние трудно се гадае.
Leon - специалист
То бива спестяване амааа.... :lol:

Как да е ... и така върши работа, но е изнервящо.

Не писах, че единият от котлоните го вързах "директно" към ключа. Същата работа.
Тооо ... 4 котлона са ми много, така че сега мисля да пробвам да "извадя" средна точка. Дайте идеи за връзката, щото как се вързва кантал!

Или пък да "скъся" реотана?

Почвам пробите, ако не ме домързи!!!

Тя така и така работата отива на нова печка. :shock:
Ники274 - специалист
Ако печката е читава по-добрия вариант е да смениш само един-два котлона,които смяташ,че ще ти трябват.
Leon - специалист
И това е вариант!

Дори само един котлон ще ми е нужен - за първоначално бързо завиране, после се прехвърля на другите за подръжка на варенето (примерно).

Ами не знам колко е читава :lol: (при такава работа), но пък е красива!!!
Ники274 - специалист
Значи взимаш един бързонагряващ и печката ще е пушка :lol:
mirk - майстор
Направо сменяй котлона не се занимавай да преработваш стария. Скъсиш ли го ще грее повече но и ще изгори за нула време.
Leon - специалист
Точно бързото изгаряне ме притеснява.

Ама как да намеря точно същия котлон. Такава печка с керамичен плот за първи път отварям, но ми се струва че размерите не са стандартизирани. Трябва да търся пак нещо на старо и то същата марка, която не е много разпространена..

Възниква друга възможност - смяна на реотана с някакъв 1200 - 1400 вата. Дали има такива.
И пак въпросът - връзката между реотана и проводниците. Как го правите? Силиконови проводници, лустер клеми ....

Тема ""Керамичен" котлон на 380 V ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: