Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Борислав Бачовски - напреднал
Уважаеми колеги, благодаря на всички, които цитираха моето име и отправиха определени нападки към мен. Аз си мислех, че като колеги в областта на електротехниката, щяхме да направим една полезна дискусия около поставетият въпрос, но, не се получи. Явно, има неписано правило в този форум, да не се толерира добрият тон. Съжалявам, че тъка се получи, но ... както и да е.
С уважение към всички: Борислав Бачовски
Johny - майстор
Колега Бачовски, не го приемай като заяждане, а като градивна критика, в отговор на непремерено изказване,
Бъди задрав!
ArturDent написа:
Стоя и се чеша умно :?
Каква аджаба е разликата между cos φ в монофазна, трифазна и n-фазна мрежа?
Следващата дискусия може да е как да докараме cos φ до 2.5.
Ами точно - три фази х 0,82 и ето ти трифазен косинус 2,5. :-D
8180 - майстор
Pol написа:
Лично на мен темата ми беше много полезна, извън теоретичната и част. Ако има модератори на място могат да разделят философско-научните въпроси от чисто практическата същноста на темата, която си личи дори само и от заглавието и.
Пол,
Избягвай да даваш определения и оценки по проблеми, с които не си достатъчно запознат - бих те затрил, но не го правя в теми, в които участвам по същество.
Не знам какво разбираш под "философия" и защо са ти противни "научните" подходи - твой избор.
Но, темата точно с това - какво, къде, как и ЗАЩО се мери действително би била полезна. Вярно, имаше грешни мнения (вкл. и мое), други колеги поправиха грешките - затова е Форум.
Мине, не мине време и се предлагат "чудеса на руската военна техника", които минават, докато не са изтрити, точно поради неразбиране на обсъдените в темата "философии".
Ако е практически интересът ти, уредът, предложен от Джони и на мен по-ми вдъхва доверие (за мерене на ПС-то). За другите - се съмнявам - той (Джони), ако иска, да се произнесе - на него му вярвам.

П.П. В заглавието темата е формулирана погрешно и чак в 9-ти пост се разбира какъв точно е проблемът. Действително е хубаво това да става в заглавието.
DMN - майстор
Ето такъв измервател имам аз. Тук в момента измерва консумираната мощност на компютъра ми, без монитора. Много ясно се вижда какво показва и така спорния соsФ, който хич не е за подценяване при тези измервания :)

Прикачен файл

11.jpg
11.jpg (104.16 KиБ) Видяна 2528 пъти
mirk - майстор
Ха това е добро, от къде си го взел.
DMN - майстор
mirk написа:
Ха това е добро, от къде си го взел.
От Конрад.
Johny - майстор
Уреда отговаря на предназначението си, изглежда да е читав и мери и други неща, доколкото виждам. Нямам представа кои са те, дори да мери и околната температура, това както и cos фи, са приятни екстри, които за битови цели служат само за информация. С това не искам да кажа, че уредът е лош - напротив.
world_explorer - специалист
Ха сега и от мене, като се заядохте за този косинус фи. Има начин с обикновен ватмер да се измери индуктивна мощност ако товара е трифазен и симетричен. Как става това??? Все пак на някой може и да му е полезен отговора. :-D
mirk - майстор
Тая сметка е за маймуните, :lol: ние аборигените ще си купим китайската джаджа и ще се любуваме на cosf онлайн докато си пием биричката.
world_explorer - специалист
mirk написа:
Тая сметка е за маймуните, :lol: ние аборигените ще си купим китайската джаджа и ще се любуваме на cosf онлайн докато си пием биричката.
То всеки може на готово. Аз говоря за малко размърдване на мозъчните клетки (поне тези които ги имат).
Ха наздраве колега, но аз съм на вино :partyman:

Тема "Устройство за смятане на реално консумирана мощност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: