• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
quietmadness - специалист
И 5 презерватива да сложиш пак може да стане белята зависи къде ходиш и къде си завираш хардуера и софтуера. Като в реалния живот е.
100% защита е само когато машината е в метална каса с 10 ключа на 1000 метра под земята и без захранване. И ... пак не е сигурно.
Общо взето live CD (финализирано за да неможе да се дописва), USB флашка или CF защитени с хардуерно ключе, като преди това си откачил харда ФИЗИЧЕСКИ. Това е 99,9% безопасно. Останалите 0,1% са за мераклийте да докажат само заради спорта, че идеална защита няма.

Колегата KIBRIT ги е изброил много добре.
Между другото платените версии не са кой знае колко подобри от безплатните. 100 и кусур лизенза на Nod доказаха, че и да си плащаш пак гониш бубите като гламав (ама като големите умни шефове не питат когато взимат решения).
darken_nz - специалист
Ами те длу горе по-лекички са Avira, AVG, NOD32 (платена), Bitdefender.
Друга алтернатива е тази на майкрософт, но гадовете искат валидация.
Аз ползвам AVIRA и не се оплаквам (не ми тормози машината, а това е много важно за мен).
Аваста си е тежичка, да си кажем истината, а ламята касперски никога няма да я сложа.
Иначе аваст също не е лош избор и както се каза по-горе идеални защити няма и никъде да не ровиш пак си има някакъв риск.
Имейдж на системния дял и диска с уина под ръка, копия на важните данни и късмет - това е.
Johny - майстор
От няколко месеца ползвамето това: Microsoft Security Essentials. Изтегля се легално и безплатно от сайта на Майкрософт, но работи само с легален Уиндоус. Активаторите на Win 7 добре се справят и там работи. За ХР има много легални ключове и при желание можеш да си смениш ключа с такъв, за да ти тръгне. Програмата е лека, а дали е добра или лоша, не мога да кажа, но до сега не съм имал проблеми с "гадовете". Дори синът не се е оплаквал, я той ровичка на всякъде.
darken_nz - специалист
Спор няма, Джони, но аз нямам намерение да си правя подобна гимнастика заради една програма.
Johny - майстор
Предпосленото, което ползвах, беше NOD, краковете карат малко време, и трябваше всеки месец да сменям кодове. И другите антивируси са с подобни проблеми. В този смисъл мисля, че си струва гимнасиката и да нямаш повече грижи...... докато на Майкрософт им хрумне нещо друго.
montoya - майстор
Проверката на легалността на уиндоуса от майкрасафтската програма се заобикаля лесно от активаторите, дори и от доста старите такива, направени преди тя да излезе като продукт. Преди да я пуснат не ползвах антивирусна и карах на имидж, ако стане нещо връщам снимката и това е, но като излезе я пробвах и успя два пъти да предотврати пускането на тия вируси дето са разни ехе-та пращани по скайп от заразен приятел от листата. Така че нямам оплаквания от нея. Иначе защитата пълна няма никъде!
Нещо четох, че в новия уиндоус 8 мислят да излегнат активаторите, като направят активацията да е някъде на техен сървър май :?
darken_nz - специалист
Джони NOD32 наистина си има проблеми, но не са единствените.
И въпреки, че си имам и антивирус и анстиспай и засщитна стена пак си имам имейдж и пак дисковете с уина и драйверите са до мен.
И на важните неща ( не са много разбира се ) имам копия на два харда и на дискове. ( единият е външен на USB ).
Бай Член - специалист
Johny написа:
От няколко месеца ползвамето това: Microsoft Security Essentials.
.....Програмата е лека
Това последното със сигурност не е вярно за процесори от преди 1-2 годинки.
Аз лично ползвам Avast от 2 години и на поне още 30 компютъра съм я качил, а и най-добре се справя с вирусите разпространяващи се чрез USB устрйства.
vyrhara - специалист
Вирусите тичат към компютри с антивирусни-
има програма има проблем,
няма антивирусна- няма проблем.
Аз от 5 години нямам никаква антивирусна, аре...
  • 1
  • 2

Тема "Вашето мнение за защита на РС." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: