Най - вълнуващия въпрос зимно време.
С 2 леви - специалист
С Дипломат съм, 50л неръждавейка и никакви проблеми вече трета година. Бойлера се ползва инцидентно, щото съм на ТЕЦ. Няколко пъти съм го източвал, щото спираха водата без да знам предварително, пък 50 литра са си добър резерв. :-D
Един път го отварях да видя какво има вътре и нямаше нищо :lol: - чистичък, почти като нов.
LazarGanev - "Велик майстор"
Какъв обем те интересува? При малките бойлери (до 150л) мисля, че Елдом е фаворит измежду българските производители, но Теси имат чисто нов цех за профи бойлери (над 200л) и там качеството е направо немско, каквато е самата технология.
Това, което казва naskov за Елдом и Дипломат е интересно и ми се струва логично, защото в последно време наистина имаше оплаквания заради опити да се влагат евтини китайски компоненти, предполагам под натиска на собствениците на марката "Дипломат". И аз напоследък забелязвам разграничаване на рекламите на двете марки. А марката Дипломат дали се прави още във Варна или другаде? То най-лесно е да прескоча до там и да проверя, ама може и да не им се споделят клюки :)
naskov - майстор
Maрката "Дипломат" от няколко месеца не се прави във Варна. "Дипломат" ползват вече услугите на "Фероли"
filmatoplo - майстор
Да 100% не може да им се вярва :) , моя е Елдом и имаше и лепенка Дипломат :wink: видимо не е мръднал вече май 5 та година ще почва -емаелиран 80 л .Неръждавейката се пука по шева от надуване и свиване на балона , последно се спукаха доста от соларките на Сънсистем неръждаемите .На соларка викам -термосифонен комплект с бойлер над панела на покрива .Тесито от малките модели не им вярвам , но за 500 литровите си личи че са яки -но времето ще покаже.
valio 71 - напреднал
Имам "Дипломат" 80 л с топлообменник,емайлиран вече 7 година - никакъв проблем. А относно марката "Дипломат" бях чувал че я правят в Луковит, но не съм сигурен.
LazarGanev - "Велик майстор"
Фирмата, собственик на марката "Дипломат" е със седалище в Луковит, но не съм чувал да имат някакво производство - това е търговска марка. Повечето неща се поръчват в Китай, бойлерите, печки и други неща се правеха във Варна, но явно са развалили дослука.
armagedamian - специалист
Дипломат Корпорейшън(бивш Рикошет) внасят бойлери на Фероли,но все още имат стари Варненски бойлери.Елдом инвест Варна произвеждат и продават под марката Елдом.Това са същите бойлери като старите Дипломат.Теси са много надеждни като бойлери,независимо от размера им.Като минус мога да спомена по слабата им изолация(на малките модели).Нееръждаемите бойлери правят проблеми в Бургаска област след 4-5 година.Според Елдом проблема е в хим.състав на водата.Обикновено протичат горе по шева.
djembo - помощник
Колеги вече взимах бойлера Елдом Инвест,остава само да го бодна.Поръчах Дипломат Океан 80л.със серпентина през техния саит,чаках да ми звъннат-не се обадиха и на следващия ден,реших аз да и се обадя,те казаха че ще се обадят но уви.Та днес с парите си отидох на 50км и взех обикновен на Елдом.Много съм разочарован от обслужването на online Дипломат.
filmatoplo - майстор
Как не ги е срам :evil: скоро поръчах на БГ Терм бойлери -доставиха ги на место безплатно + отстъпка . :wink:
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Как не ги е срам :evil: скоро поръчах на БГ Терм бойлери -доставиха ги на место безплатно + отстъпка . :wink:
E па и ние го правим същото :-D
Весела Коледа!

Тема "Дипломат,Теси или Елдом Инвест?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: