Всички имаме коли, нали ?
BAlexandrov - специалист
Китайските вършат работа. Аз лично мразя да ми се пречкат джаджи пред очите и затова си взех един, който отразява от предното стъкло. Има и километраж, който се свързва на датчика за скоростта и си показва съсем добре... Другия вариант е само звуков. Светлинната индикация на практика няма врем е за гледане.
Дори и да можеш да паркираш с парктроника го правиш по-бързо и уверено - не винаги има време да огледаш добре мястото, че да се нагласиш, да даваш бавничко....
Електромагнитните не са достатъчно точни и интервала им на сработване като разстояние е малък. Не че не става, но конвенционален е по-добре. Аз бях взел няколко такива заедно с моя от Китай, за да реша, но избрах конвенционален.
montoya - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=xmaZ9vBW5mw
http://www.youtube.com/watch?v=wGMt3ueep1Q
До 2 хиляди лв някъде струваше системата, предлага се само на коли с автоматична скоростна кутия
Ivo_Dinkov - специалист
Малко да изархеологствам тази тема :lol:
Ето как вградихме в моята кола едно китайче за 60- 70 лв. Работи перфектно и смея да твърдя, почти фабричен изглед му докарахме :lol:

Разглобен дисплея:
Изображение

Останалата част (датчици, кабели, централа):
Изображение

Малко виш пилотаж с вграждането на дисплея:
Изображение
Изображение

Датчици:
Изображение

Показание при включване на задна и липса на препядствие на < 1,4 метра:
Изображение

При приближаване на препядствие:
Изображение
BAlexandrov - специалист
Добра работа!
Аз също мислех такъв вариант, но нямам място на таблото :lol:

Затова реших да е такъв, прожектиращ на предното стъкло. Проблемът е само, че отразяват и двете повърхности на стъклото и образът е двоен, но се свиква. Бонус е показването на скоростта, която може да се калибрира и съм го направил да показва реалната, а не по километража :)
Имаше една полупрозрачна лепенка фолио в комплекта, която се лепи на стъклото и тя отразява, но не исках да ми се пречка пред очите.

Прикачен файл

parktronik.JPG
parktronik.JPG (66.98 KиБ) Видяна 17463 пъти
stefan_gb - специалист
BAlexandrov даи линк на твоя модел парктроник , през деня как се виждат цифрите сподели.
BAlexandrov - специалист
Нямам линк, порови за такива - води се head up display
През деня се вижда добре, при директно слънце малко трудно, но не невъзможно.
Ivo_Dinkov - специалист
добре изглежда :thumbs:
Нямам линк, порови за такива - води се head up display
колега , дай няква сламка/информация, да се закачим и ние с такава машинка

:-D

Тема "ПАРКТРОНИК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: