• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
тонито написа:
stefan_mil4ev написа:
прочетох доста от страниците, до колкото разбрах се получава от падовете на напрежението върху товара?
свето диодите сработват по ток а не по напрежение.димек като се ограничи тока до 10-15 милиампера той може да всети и без да изгори и на 400 волта.знам че пак няма да ти стане ясно и ще ти дам друг пример.акум на колата е 12 волта нали?взимаш едно трафче за 1 лева и на него има напрежения от 3.6.9.12 волта.можеш ли да го вържиш за клемите на колата и тя да запали?дано съм бил по ясен
с уважение...
Хубавото в случая,е че аналогията поне ти си я разбираш :lol:
тонито - специалист
ами може и да не е точна ама ако човека си няма и на понятие от електроника как да стане...идеи?
SUZUKI - напреднал
аз си взех на 22 ст. 150 бр
Ако има по-ефтино,споделете моля

Сподели от къде си ги купил ,какви са дай връзка с продавача.Аз
търся основно бели и съм ст Бургас тук са 60-80ст/бели/.

Днес като разглеждах един повреден GSM със здрава батерия 3,7 V;
650mA и здраво зарядно 5,7V;0,4 A си помислих, че може да го изкормя и да захраня сх-ма с 20 светодиода/по на пред има такава сх-ма захранвана от зарядно/ така, че да светят и когато спре тока.Може ли някой да даде съвет?/Stefanov ?/ Благодаря.
KnauFer - специалист
SUZUKI написа:
аз си взех на 22 ст. 150 бр
Ако има по-ефтино,споделете моля

Сподели от къде си ги купил ,какви са дай връзка с продавача.Аз
търся основно бели и съм ст Бургас тук са 60-80ст/бели/.

Днес като разглеждах един повреден GSM със здрава батерия 3,7 V;
650mA и здраво зарядно 5,7V;0,4 A си помислих, че може да го изкормя и да захраня сх-ма с 20 светодиода/по на пред има такава сх-ма захранвана от зарядно/ така, че да светят и когато спре тока.Може ли някой да даде съвет?/Stefanov ?/ Благодаря.
Имаш лично ;)
davido - специалист
Здравейте, бихте ли ми казали къде в София се продават готови Led лапми, ако може и направо с дистанционно управление.
Мерси предварително.
8180 - майстор
davido написа:
Здравейте, бихте ли ми казали къде в София се продават готови Led лапми, ако може и направо с дистанционно управление.
Едни от многото:
http://www.bgled.com/category/5/svetodi ... lampi.html
kotaraka - помощник
Tiger написа:
kotaraka написа:
Аз пък направих това:
http://vbox7.com/play:c627c6b9
Нямам думи просто. Страхотно е. Интересува ме софтуера, който е на компютъра как си го написал?
Ами отне ми почти седмица докато го завършя целия. Писал съм го на Visual Studio (C#). Да си призная отне ми доста повече време кода на контролера.
Тези клипчита са доста стари. Напоследък използвам трицветни светодиодни ленти (RGB LED). Наскоро се занимавах да модифицирам каналите от 3(ляв десен и горен) в 9(по 3 отляво, отдясно и отгоре).
Наскоро монтирах на един 47" Самсунг.
Tiger - специалист
kotaraka написа:
Tiger написа:
kotaraka написа:
Аз пък направих това:
http://vbox7.com/play:c627c6b9
Нямам думи просто. Страхотно е. Интересува ме софтуера, който е на компютъра как си го написал?
Ами отне ми почти седмица докато го завършя целия. Писал съм го на Visual Studio (C#). Да си призная отне ми доста повече време кода на контролера.
Тези клипчита са доста стари. Напоследък използвам трицветни светодиодни ленти (RGB LED). Наскоро се занимавах да модифицирам каналите от 3(ляв десен и горен) в 9(по 3 отляво, отдясно и отгоре).
Наскоро монтирах на един 47" Самсунг.
А дали ще може да ми дадеш малко насоки са софтуера на компютъра - как се прихваща изображението, което отива към монитора? Намерих проекти, в които се прихваща десктопа, но там където е програмата възпроизвеждаща видео остава черно
2v6 написа:
С нещо такова:
Мерси за схемките. Скоро може и да потрябват
2v6 написа:
Tiger написа:
...
Диод, който трябва да се захрани с 12V, за да светне
...
Знаеш ли модел на такъв диод :?:
Всъщност съм гледал диодни ленти.
Вече си взех една RGB лента и поекспериментирах с нея. Остава да се снабдя и с експериментален мощен диод.
stefan_mil4ev - специалист
тонито 10х разбрах идеята :)
Здравейте, и аз си направих нещо. Идеята си беше моя, и като се разтърсих в интернет я видях и тук. На снимките изглежда малко по-светло отколкото е в действителност. Ето снимки:

Прикачен файл

_DSC4341a [800x600].jpg
_DSC4341a [800x600].jpg (66.08 KиБ) Видяна 5197 пъти

Прикачен файл

_DSC4360 [800x600].JPG
_DSC4360 [800x600].JPG (85.72 KиБ) Видяна 5211 пъти

Прикачен файл

_DSC4358 [800x600].JPG
_DSC4358 [800x600].JPG (96.89 KиБ) Видяна 5211 пъти

Прикачен файл

_DSC4357 [800x600].JPG
_DSC4357 [800x600].JPG (101.45 KиБ) Видяна 5211 пъти