• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
Време е да открия и финалния етап - живот и здраве за Гергьовден може и да тронясвам.

Работата по къщата попривърши.
Има доста дребни довършителни задачки още, ама аз съм насреща, важното е че майстори вече не минават през прага ми :cool:

Има немалко работа обаче навън по двора.
Предстоят облицовки на външни стълбища, пътеки,на огради и цокли, оформяне на пътеки из двора, подобрения около басейнчето, смяна на стария райграс с нов, озеленяване, строеж на къща и дворче за пернати (гълъби и пъдпъдъци), на BBQ с пещ, довършване на гаража и куп други по-дребни нещица.

През изминалия месец:
Дърводелеца направи конструкциите на гаража (с останали ми от преди греди 10/10) и на навеса над кладенеца с шахтата и BBQ-то (с лепени такива)
После се облицова гаража с аквапанел (двустранно) и сайванта (отвън само)
В междината на гаража налепих набързо с пяна 5 см фибран. Там се оформи и малка работилничка да си държа инструменти (аз съм малко пишман дърводелец)
Набързо се оформи и ново навесче за дърва, долепено до къщата (за да не се излиза навън в студа), на което сложих поликарбонатно покривче (1 см дебел ПК). Издържа на 40см сняг без проблем. Навесчето събира около 6м3 дърва, които са ми достатъчни за 2 зими. Аз съм климатизиран и само в най-студеното Януари-Февруари се пали камината.

Прикачен файл

SS853301.JPG
SS853301.JPG (98 KиБ) Видяна 9766 пъти

Прикачен файл

SS853315.JPG
SS853315.JPG (109.46 KиБ) Видяна 9766 пъти

Прикачен файл

SS853299.JPG
SS853299.JPG (133.83 KиБ) Видяна 9766 пъти
pipbel - майстор
:arrow:

Прикачен файл

SS853310.JPG
SS853310.JPG (96.64 KиБ) Видяна 9759 пъти

Прикачен файл

SS853306.JPG
SS853306.JPG (129.76 KиБ) Видяна 9759 пъти

Прикачен файл

SS853305.JPG
SS853305.JPG (118.37 KиБ) Видяна 9759 пъти

Прикачен файл

SS853303.JPG
SS853303.JPG (123.26 KиБ) Видяна 9759 пъти
valat111 - специалист
Външната облицовка на предпоследната и последната снимка какъв вид аквапанел е? Прилича ми на гипскартон. Нещата изглеждат добре. За Гергьов ден ти пожелавам всичко да е завършено и агнето опечено.
sasooooooooo - "специалист"
Предишната Тема беше доста полезна, за това се записвам и в тази. Пожелавам ти успехи в довършителните начинания :-D
Pooh - майстор
valat111 написа:
Външната облицовка на предпоследната и последната снимка какъв вид аквапанел е? Прилича ми на гипскартон. Нещата изглеждат добре. За Гергьов ден ти пожелавам всичко да е завършено и агнето опечено.

Аквапанела няма нищо общо с гипсокартона ... освен може би листовата форма. Едното е цимент+фазер+мрежа, другото - гипсово ядро с хартиена обвивка. Виж, хубаво е било да се измаже, но на пролет май отиват нещата. :)
pipbel - майстор
Аха, точно така, голям студ хвана, финишите остават за напролет, малко да се постопли.
А и една друга издънка стана с ХИ-та на гаража.
Издънка е силно да се каже дe, щото дъжда ни изненада и поотми от последния пласт на Изомакс Еласта дето сложих (не беше изсъхнал добре)и потекоха едни черни води.... :sad:
Ама нищо, преди последния пласт има и грунд и 1 слой с мрежа - те поне изсъхнаха.
Напролет ще довърша и ХИ-та и ще налепя битумни керемиди отгоре.

Прикачен файл

SS853308.JPG
SS853308.JPG (107.27 KиБ) Видяна 9540 пъти
pipbel - майстор
Има още за довършване, ама до края на месеца ще са готови нацяло и облицовките на цоклите, испански гранитогрес. Харесва ми визията.
Притеснява ме фугирването обаче, едно че е трудно с тоя релефен грес, а и струва ми се фуги на циментова основа като Церезит 40 дето слагах в зимната градина няма да са подходящи за цоклите отвън.
Струва ми се ще се напукат след време от темп.разширения.

Нещо качествено да препоръчате на силиконова/епоксидна основа ? :?

Накрая естествено ще се лакира всичко. Лака на Левис дето ползвах в зимната е супер, много съм доволен, чудесна покривна способност.

Прикачен файл

SS853196.jpg
SS853196.jpg (98.7 KиБ) Видяна 8513 пъти

Прикачен файл

SS853222.jpg
pipbel - майстор
pipbel написа:
Притеснява ме фугирването обаче..... Нещо качествено да препоръчате на силиконова/епоксидна основа ? :?
:arrow: май никой не го е правил... като няма практици поне химици да има ?
pipbel - майстор
В другия форум явно са по знаещи.
Просто за ваша информация - препоръчаха ми ПУ салам като този долу.
Със следните предупреждения:
= много цапа, при нужда да се ползва спирт за горене за чистене
= в никакъв случай да не се пробва изчистване с вода (явно някой му е ял попарата) :-D

http://junakastore.com/productv/244/ela ... nitel.html
  • 1
  • 2

Тема "Епизод 3 - види му се края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: