Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Армагедон - специалист
До два / три дни трябва да взимам климатик.Имам ли по - добра алтернатива от Fujitsu ASYA 12 LGC - за 999лв ( това е лимита ). Помещение 20 квадрата, външна изолация, дограма, таван с вата..... Знам, че във форума има доста момчета, които са спецове в областа.
Mega - специалист
Това цена с монтаж ли е или? Принципно са по-скъпи с 40-50 лв. 12-ките. Иначе в момента цена-качество няма по-добра алтернатива според мен.

... И внимавай кой и как ще го монтира. Кофти монтаж усира и най-добрите машини!
Армагедон - специалист
Без монтаж. Мисля, че няма да вземат повече от 130 - 150 лв. за монтаж.
Mega - специалист
Аз лично се пазя от толкова евтин монтаж. Евтиния монтаж почти винаги са евтини материали или спестени такива. Разбира се и скъпия не е гаранция за качество. Просто проучи фирмата добре, че в един друг форум са пропищели от "майстори". За този модел искай да ти сложат минимум три метра тръбен път. При по-малко може да имаш проблем с шума от движението на фреона.
ivan_v - специалист
Армагедон написа:
До два / три дни трябва да взимам климатик.Имам ли по - добра алтернатива от Fujitsu ASYA 12 LGC - за 999лв ( това е лимита ). Помещение 20 квадрата, външна изолация, дограма, таван с вата..... Знам, че във форума има доста момчета, които са спецове в областа.
Здравей,
преди около месец купихме за племеника ми GENERAL 12USB ( конвенционален) за 830лв ( това с монтажа). Много приятно съм изненадан от работата на машината. Не успях да наблюдавам ( замеря )как се държи при ниски температури, но при външна температура +2гр. ( около 20-21гр. вътрешна) на средна скорост на вентилатора изходната струя е около 52гр. Няма никакви паразитни шумове и дори на HIGH FAN не е твърде шумен ( въпреки,че това все пак е субективно)
ПП 12 LGC сис сигурност е по-добра машина,но само поради факта,че е инвертор. 12 USB също е страхотна машина ( за прите си)
EDI - майстор
За тази цена нищо по-добро няма от LGC.И послушай МЕГА за тръбния път.12USB е малък за 20 квадрата, освен това при -7 топлоотдавнето му е само 1650 вата.
Армагедон - специалист
ЕДИ слушам ( чета ) внимателно и си записвам !!! Китайци ли са тези фуджицо ? И най - важното ще ми стопля ли зимата старите кокали ?
Mega - специалист
12-ката LGC си топли повече от добре. Има оплаквания от шум при минусови температури, но в повечето случаи това е от кофти монтаж или при работа на машината дълго време над номинал, което за твоите 20 квадрата едва ли ще стане! Така или иначе за тези пари няма друго по-добро ;)
Армагедон - специалист
Mega какво е------ над номинал----?
Mega - специалист
Колега инвертора (12LGC) може да работи на отопление от 250 вата минимум, през 1000 вата средно до 2000 вата максимум. Като съответно отдава няколко пъти повече топлина. Когато една машина е принудена да работи дълго време на максимума си, това значи, че не е добре изчислена за даденото помещение. Грубо сравнение и да си караш колата дълго време само със 6000 оборота примерно! Тоест климата може, но не се кефи много ;)

Идеята е, че за тези 20 квадрата и добра изолация 12LGC няма да се натовари. Пиша го от опит.

Тема "Спешна покупка на климатик .....моля за съвет...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: