Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
Така е, ще имаш около 80 вата на кубик по номинал, което ще ти е достатъчно.
Johny - майстор
Mega написа:
Аз лично се пазя от толкова евтин монтаж. Евтиния монтаж почти винаги са евтини материали или спестени такива. Разбира се и скъпия не е гаранция за качество. Просто проучи фирмата добре, че в един друг форум са пропищели от "майстори". За този модел искай да ти сложат минимум три метра тръбен път. При по-малко може да имаш проблем с шума от движението на фреона.
Какво значи евтини материали? Те толкова си струват. Медна тръба два диаметъра - общо 5-6 метра. Изолация за тръбите, бандаж, крепежни - десетина дюбела, дренажна тръба 1лв/м. и две конзоли. Какво и е на медната тръба? Добри конзоли струват 12 лв. Другото е инструменти и труд. Материалите я имали , я не - 50лв. от сила.
За инструментите не коментирам. Макар, че и тези с примитивните инструменти вземат колкото другите.
dundurma - специалист
ако можеш да се напънеш-вземи този
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... yn_ryn35gx
имам го същия и при минус 15 си работи перфектно,а цена от 150лв за монтаж е напълно нормална,дори и за сериозна фирма.
фуджитсуто не е изобщо лош,но има оплаквания от шумове(фреона и пластмасите).
Mega - специалист
Johny написа:
Какво значи евтини материали? Те толкова си струват. Медна тръба два диаметъра - общо 5-6 метра. Изолация за тръбите, бандаж, крепежни - десетина дюбела, дренажна тръба 1лв/м. и две конзоли. Какво и е на медната тръба? Добри конзоли струват 12 лв. Другото е инструменти и труд. Материалите я имали , я не - 50лв. от сила.
За инструментите не коментирам. Макар, че и тези с примитивните инструменти вземат колкото другите.

Колега един дюбел на Хилти e 3 лв. Медната тръба от миналата година скочи почти двойно. Освен това има медна тръба и медна тръба. Според теб колко идва 5 метра от двата диаметъра на Халкор? Имаш и кабели (медни) и те скочиха. Да не говорим, че когато се работи с качествена техника и тя е пари и се амортизира. Както и, че хората, който работят не работят за без пари?

... Та ела монтирай климата с материали за 50 лв. и ще ти дам още 200 от мен! Или само си говорим, кокото да не заспим и да правим post-ове!
За това до нас при първия по-бурен вятър и един пресен Pansonic литна от стената!
Армагедон - специалист
dundurma мисля да не се напъвам повече. Крайна цена с монтаж на 1070 лв мисля, че е перфектна.
laary - специалист
dundurma написа:
ако можеш да се напънеш-вземи този
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... yn_ryn35gx
имам го същия и при минус 15 си работи перфектно,а цена от 150лв за монтаж е напълно нормална,дори и за сериозна фирма.
фуджитсуто не е изобщо лош,но има оплаквания от шумове(фреона и пластмасите).
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... muz_gc25va
А за този какво ти е мнението до колко минус работи? За около 16 квадрата се касае.
Johny - майстор
Та ела монтирай климата с материали за 50 лв. и ще ти дам още 200 от мен! Или само си говорим, кокото да не заспим и да правим post-ове!
За това до нас при първия по-бурен вятър и един пресен Pansonic литна от стената!
Не искам да споря за цената на труда и за това, че добрата техника струва добри пари. Който не му харесва сам да си го монтира.
Но искам да ти кажа, че вече три климатика ми монтират на цена от 150лв. при тръбен път с дължина 1-1,5м. и никой не рече да свали от цената, която е калкулирана при 3м. тръбен път.
Един колега от форума ми премести единият климатик за 100лв., а всъщност си е нов монтаж....
А за цените на кабелите съм напълно наясно.
velev-klima - специалист
Цената не е определяща за качеството на монтажа. Аз работя сега на 100лв с 3 метра тръбен път за всички марки и модели до 18000бту. И си вакумирам всичко си е на 6 само пвц канали не слагам при тази цена дори мисля да свалим на 80лв. И да за 50лв. ще се включа в цената на матерялите.
Армагедон - специалист
Ето, Велев Клима реши моята задача: 1000 лв климатик + 70 лв монтаж ( като за познат ) = 1070 лв
Последна промяна от Армагедон на пон дек 27, 2010 7:47 pm, променено общо 1 път.
velev-klima - специалист
Това 12ЛГЦ за 999 много ефтино не е нормално при положение че при вносителите този модел се изчерпа. Но за тази цена с монтаж е супер изгона.

Тема "Спешна покупка на климатик .....моля за съвет...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: