Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lecki - специалист
Имам 'Елдом инвест' от 7 год. има само един проблем - невазвратния вентил
издава звуци понякога , сменяха го 3-4 пъти но без ефект.
armagedamian - специалист
lecki написа:
Имам 'Елдом инвест' от 7 год. има само един проблем - невазвратния вентил
издава звуци понякога , сменяха го 3-4 пъти но без ефект.
Интересно :?
Не съм чувал за подобен проблем.Дано само това му е проблема.Предполагам чуваш звуци като протича вода през него!
marian1 - майстор
Смени си вентила с железен - при мен имаше същият проблем - с 2 бойлера (елдом дипломат с оригинални пластмасови вентили) - в повечето случаи решението е да си купиш вентил който регулира налягането на водата - но ако не искаш да се шаркаш - си купи обаче хубав желязен вентил- от лошите желязни вентили капе :lol: при мен нямам възможност да капе - след третата рекламация на бойлера ми ( 2 мсц преди края на 5г гаранция ) новият ми бойлер не свири! ( хем си е с оригиналният вентил,хем явно са минали вече на железни клапани - който дори и не капят!) ....
Извод - пластмасовите свирят - желязните капят - хубавите .....ех хубавите ако уцелиш - имаш късмет! :lol:
fbr - майстор
marian1 написа:
( хем си е с оригиналният вентил,хем явно са минали вече на железни клапани - който дори и не капят!) ....
Извод - пластмасовите свирят - желязните капят - хубавите .....ех хубавите ако уцелиш - имаш късмет! :lol:

Според теб, капенето на предпазния клапан е недостатък на клапана, така ли е. А къде според теб отива разширената, в резултат от нагряването вода.
marian1 - майстор
Не колега, недостатък ми е да имам вадичка през цялата баня! Нали не ме убеждаваш, че всички бойлери течат, и това е нормално? Благодаря, но аз си харесвам моя "ненормален" бойлер.

П.С. Мисля, до колкото разбирам де, че тези със свирещи бойлери, и течащи бойлери, че клапаните им не са достатъчно "гъвкави" и немогат да си ги "настроят" производителите ( една проста пружина )- което трябва да те кара и да се замисляш и за самото качество.....А би ли посочил колко е разширението на водата?
fbr - майстор
Какво значи "гъвкав" клапан. Работата на предпазния вентил е да отвори когато налягането в бойлера стане по голямо от настроеното. При нагряване, водата се разширява, и ако няма капещи смесителни батерии, налягането в бойлера започва да се увеличава, което трябва да доведе до отваряне на предпазния клапан, понеже имаме повишаване на налягането над настроеното. Ако не капе , значи че разширението на водата се поема от разширяване на водосъдържателя, който след продължителна употреба се пука по местата, където се огъва в резултата на надуването. Защо мислиш че слагат разширителен съд на отоплителните системи. А пък точните стойности на обемното разширение на водата при нагряване можеш да си го намериш в интернет.
marian1 - майстор
леле ...почва се спор, няма да участвам! пиша ти за последно -
"гъвкав" клапан съм имал предвид да се отваря малко над Изчислената температура след загряване на водата на максимум + някое и друго натоварване на мрежата нощем+плюс примерно 5% ( презастраховка) - след като са изпълнени тези условия, чак тогава да се отваря клапана, а не преди това! Налягането ще го поеме водосъдържателя - който пък трябва да е изчислен ( което по изисквания трябва да е доста над 20% горница май ...) но пък идва проблем с много тъничката ламаринка и "дишането на гайдата" - от там се отлепя емайла ( на старият ми бойлер като тапет :) )
Когато използвам думата " гъвкав клапан" съм подчертал че не съм и достатъчно техн. грамотен за да се изкажа грамотно - но,това не значи че не знам какво искам! А то е: Бойлера ми да не капе, свири, и да издържи дори след гаранцията си! Което на този етап е НЕВЪЗМОЖНО! с гаранцията от 5г вече съм я ползвал 2 пъти! и то все заради некачествени водосъдържатели! Първият път проби серпантината, вторият път - дори и не го отвориха - течеше само ръжда - над 2 мсц - ( явна липса на част или целият емайл ) може би така са приготвени "резервните бойлери" ....
Всяко разправяне по сервизи за мен е негатив и изгубено време и нерви.... следващият път мисля да пробвам с някоя западна марка....
armagedamian - специалист
marian1 написа:
леле ...почва се спор, няма да участвам! пиша ти за последно -
"гъвкав" клапан съм имал предвид да се отваря малко над Изчислената температура след загряване на водата на максимум + някое и друго натоварване на мрежата нощем+плюс примерно 5% ( презастраховка) - след като са изпълнени тези условия, чак тогава да се отваря клапана, а не преди това! Налягането ще го поеме водосъдържателя - който пък трябва да е изчислен ( което по изисквания трябва да е доста над 20% горница май ...) но пък идва проблем с много тъничката ламаринка и "дишането на гайдата" - от там се отлепя емайла ( на старият ми бойлер като тапет :) )
Когато използвам думата " гъвкав клапан" съм подчертал че не съм и достатъчно техн. грамотен за да се изкажа грамотно - но,това не значи че не знам какво искам! А то е: Бойлера ми да не капе, свири, и да издържи дори след гаранцията си! Което на този етап е НЕВЪЗМОЖНО! с гаранцията от 5г вече съм я ползвал 2 пъти! и то все заради некачествени водосъдържатели! Първият път проби серпантината, вторият път - дори и не го отвориха - течеше само ръжда - над 2 мсц - ( явна липса на част или целият емайл ) може би така са приготвени "резервните бойлери" ....
Всяко разправяне по сервизи за мен е негатив и изгубено време и нерви.... следващият път мисля да пробвам с някоя западна марка....
По добре недей пробва с чужди :)
marian1 - майстор
Би ли се обосновал?

Тема "Дипломат,Теси или Елдом Инвест?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: