Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
stenmark написа:
Нещо не мога да се съглася с chapara.Интересно какво имаш против рапиди в мазилка която има цимет или ми казваш че дюбел в четворка държи повече?Виж по горе беше казано 4 рапиди но това е друго.На снимката си личи че скарата е правена от човек който не се занимава с картон а е виждал как става/окачвача го е хванал с рапида/.
Окачвача с рапидата мога да го преживея някак,ма че окачвача май не е хванат с нищо :? Значи има си технологии,има си дюбели за четворки .Но да се разпадне конструкцията в ръцете ми след свалянето на картона :-D и да няма UD-та по тавана и пода :? на колона ,малко ми идва в повече.Та идеята беше че без да се проверява конструкцията,при едно бандажиране с мрежа,нещата се пооправят на 66% :wink:
wentii - специалист
stenmark написа:
Нещо не мога да се съглася с chapara.Интересно какво имаш против рапиди в мазилка която има цимет или ми казваш че дюбел в четворка държи повече?Виж по горе беше казано 4 рапиди но това е друго.На снимката си личи че скарата е правена от човек който не се занимава с картон а е виждал как става/окачвача го е хванал с рапида/.
Това с рапидите е простотия и мързел,какво като има цимент в мазилката? Относно колко държи дюбел в четворка-има едни tox и hilti,които си хващат много добре,но явно ти не си чувал за тях?
stenmark - специалист
wentii Tова какво съм чувал сигурно го знаеш по-добре от мен :o За цени на дюбели пак няма да говорим,но ако четворката е гръцка или Форати ако щеш си купи дюбели от НАСА без даги разпъваш ако държат повече от фазерки във варта аз ще си сменя веднага професията :!:
Pooh - майстор
stenmark написа:
wentii Tова какво съм чувал сигурно го знаеш по-добре от мен :o За цени на дюбели пак няма да говорим,но ако четворката е гръцка или Форати ако щеш си купи дюбели от НАСА без даги разпъваш ако държат повече от фазерки във варта аз ще си сменя веднага професията :!:
Ако монтирането на гипсокартон ти е професия - сменяй я без да се замисляш!!!

Крепежи има за всякакви основи, това кой и за какво ги ползва е отделен въпрос. Така нареченото от теб "разпъване" на дюбела противоречи на всякакъв здрав разум и норми. Дюбелите не са само 6/40 пирон-дюбел, както и рапидните винтове не са само TN 3,5/25. Проучи малко видовете крепежи и тогава давай "експертни" мнения. Цената няма нищо общо с качеството - всичко зависи от изпълнителя - или знае и може, или нито знае, нито може. Да агитираш към завиване на каквото и да е към мазилката е меко казано смешно. Мазилката няма никакви носещи функции и всяко закрепване за нея е изначално компрометирано. Всяко закрепване на конструкция в Сухото строителство, следва да се изпълни в носещ елемент или здрава основа. Това че някои "майстори" правят свободни съчинения на тема "Укрепване" се дължи на неграмотността им. Всеки който се чуства засегнат - нека го приема съвсем лично - преди да ръсите акъл, първо го понатрупайте малко!

stenmark, сега можеш да се опиташ да убедиш масовата аудитория, която ти чете писанията, че е по-добре за таван да се ползват PVC пирон-дюбели, вместо метални, защото са по-евтини и все толкова здраво става. После да разясниш, че и "копчетата" (винт LN 4,2/13) са ненужни и оскъпяват излишно конструкциите и можем да караме само с обикновенните рапидки ;)

Показаната по-горе снимка е показателна за това какво може да сътвори един неграмотник, стига да му се даде възможност.
wentii - специалист
Какво имаш предвид под разпъване? В какви тухли си вкарвам дюбелите не съм гледал,но до сега винаги са хващали. За цената-tox 6х50 дюбел + винт-12ст. колко ще спестя от 1 баня 5-10лв?
Пропуснах нещо-дюбелът за четворка не се разтваря,а се навива около винта и така хваща в стената на тухлата-това чувал ли си го stenmark,защото съм сигурен че не си го виждал.
stenmark - специалист
Ако монтирането на гипсокартон ти е професия - сменяй я без да се замисляш!!

Жалко за темата защото не е за картон,но не се сдържам да отговоря.Pooh Ти четеш ли горните постове или по принцип си плямпаш това което си намислил?Колкото и да те разочаровам няма да си сменям професията след твойти доводи.Първо по принцип писах че може да се направи с фазерки.Ако правиш една баня можеш наистина да си позволиш да купиш каквото трябва,но ако си на обект с 60бани когато купиш материалите които описа и спечелиш обекта лично аз ще ти нося куфарите!Относно металния дюбел мисля че малко прекаляваш.
stenmark - специалист
Пропуснах нещо-дюбелът за четворка не се разтваря,а се навива около винта и така хваща в стената на тухлата-това чувал ли си го stenmark,защото съм сигурен че не си го виждал.[/quote] www.itt.bg Тази фирма е от моя град и колкото и да си учуден офиса на собствениците съм го правил аз!Успех!
Pooh - майстор
stenmark написа:
... Ако правиш една баня можеш наистина да си позволиш да купиш каквото трябва,но ако си на обект с 60бани когато купиш материалите които описа и спечелиш обекта лично аз ще ти нося куфарите!Относно металния дюбел мисля че малко прекаляваш.
Технологията е една, без значение дали е 1 или 1000 бани/стаи/помещения. Или се прави както трябва, или не се прави изобщо. Тавани и стени по разни МОЛ-ове и хотели падат точно за това - неуки и немислещи индивиди, приспособяват готова технология към собственото си късогледство.
Четох темата и ако си забелязал се намесих, когато почна да пишеш откровенни глупости по въпрос по който се считам за сведущ. Може да не съм светило и еталон, но поне съм си направил труда да се запозная с основните положения относно работата с която се занимавам. Това какъв офис си правил, трудно може да впечатли хората тук, нито пък е показател за твоето познание по отношение на крепежите. Големите офис сгради се правят от безхаберници и за малко пари - инвеститорска политика.
Нямам желание да се заяждам с никого персонално, но форума се чете от прекалено много неспециалисти, които приемат всяка информация като даденост, а аз определено нямам желание да ми падат тавани на главата, защото някой е чел, че може да се лови конструкцията с рапидки за мазилката. А лично за stenmark - ако толкова държиш да си оставаш картонаджия - поне си направи труда да почетеш малко. Ако не ти се чете - продължавай да си бачкаш, както си знаеш, но поне не давай съвети.
wentii - специалист
Това ми е последния коментар. По твоята логика stenmark-60 бани с рапиди,ако са 120 без уд,над 120-сд през 1.2м и т.н.,защото според теб може да се спестява от всичко пък после да става каквото ще!
Такива некадърници съм срещал достатъчно така че каквото и да напиша ти ще продължаваш да казваш на черното бяло. Айде весели празници :)
stenmark - специалист
s.chakarov Извинявай това ще ми е последния пост в тази тема.Мислех че като някой чете тема може да расъждава и да си извади изводи как би постъпил той.Никой не съм убеждавал да постъпва някак си,странно от кога коментара стана съвет?Ползването на много епитети е признак на нервност но пълната стомна вода не поема!На всички пожелавам весело посрещане на Новата Година!

Тема "Фуга .....!?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: