Напишете въпрос свързан със санирането.
pavkatay - майстор
ivanabrashev написа:
....... Аз се чудя как още някой не ме е погнал че сме с бебе и се отопляваме с климатик.
........
Срамота :x . Може ли такова нещо. :razz:
А по въпроса за ППД -може да отрежеш старата ,ако е 20 см и да се 'присади' 30 см без да сваляш прозореца. Ако решиш да го направиш по този начин мога да ти дам повече насоки.
torbalan - Дървен философ
ivanabrashev написа:
...аз искам да реша този проблем и се чудя дали ще се оправи с вътрешна изолация с фибран...
с изолация от вътре няма да махнеш мухъла, а само ще го скриеш от погледа си...
chapara - майстор
torbalan написа:
с изолация от вътре няма да махнеш мухъла, а само ще го скриеш от погледа си...
Но временно :-D ,а той колко е вреден за вдишване :wink: :!:
ivanabrashev - напреднал
Влагоуловителя е хубаво нещо, само дето вдига шум ... освен да пускаме тази функция на климатика, обаче през зимата си е кофти тъй като обезвлажняването си е живо охлаждане. Как става този номер с подпрозоречната дъска?
valmet - специалист
Колега,имам чувството,че ти вече си си "навил на пръста" и си решил какво ще е,но искаш от нас съвет и гаранции че проблема ти ще се реши.Хората ти дават някакви насоки и ти казват и последствията,но явно не ти харесва това което е написано.
Един хубав влагоуловител ще ти свърши по-добра работа от ремонт за същите пари,но не се знае дали ще изчезне мухъла.
ivanabrashev - напреднал
Valmet, искам да те питам как я виждаш тая работа с влагоуловителя? Стаята е 9 квадратни метра, в нея има кошара, легло за майката и таткото и малка секция, прибавяме към тази дядова ръкавичка един "хубав" влагоуловител айнхел за 150-200 лева. Влагоуловителя тъй като е много качествено изпълнен бръмчи като 30 годишен хладилник Мраз. Идилията става пълна. Явно трябва да сложа нещо по-професионално за около 900 лева примерно ... нещо сметката не излиза никак. Ако имаш предвид онези влагоуловители от рода на "Стоп на влагата" на Хенкел, които се пълнят с някакво подобие на азотен тор на таблетки - не, благодаря. Между другото сега се загледах в показанията на влагомера 56% относителна влажност, т.е. доста нормално за затворено помещение. Лошото е че проблема с конденза май ще се окаже проблем с теч, не очаквах че в долния ъгъл на стаята може да има теч, като в горния няма никакви видими следи. Тази вечер разрових шпакловката и изпадаха едни влажни парчета гипс и цимент - работата не отива на добре, ще трябва да ходя при комшиите отгоре и да видя коя фуга е издала багажа.
pavkatay - майстор
Ето идеята ми за ППД . Монтирал съм по този начин дъска ,а в друг случай ми се е налагало да режа съществуваща такава така,че нещата съм ги проиграл и става :)

Прикачен файл

20.jpg
20.jpg (58.36 KиБ) Видяна 7453 пъти

Прикачен файл

20 1.jpg
20 1.jpg (41.82 KиБ) Видяна 7453 пъти
ivanabrashev - напреднал
Направих си вече изолацията. Докато я умувам как да бъде и стана доста лесно. Залепих фибран 2 сантиметра с ПУ пяна Ceresit CT84 (лепи много добре). След това залепих пак със същата пяна гипскартон. За да се застраховам и да не падне гипскартона направих с фрезер за панти леки глухи отвори в картона с диаметър 35 mm и дълбочина 2-3 mm. В тези отвори прикрепих с дюбели за топлоизолация така че главите да не стърчат над картона. Пак за застраховка подложих под фугите на гипскартона ленти от поцинкована ламарина с дебелина 0.6 mm и широчина 6 сантиметра. Закрепих гипскартона към тези ленти с рапидни винтове 25 милиметра, за да няма разместване между отделните листове гипскартон и оттам да се получат пукнатини. Накрая шплакловах отворите и фугите с фугопълнител Vario на Ригипс, разбира се сложих и армираща лента. Стана доста здраво, остана само да боядисам, но нямам свободно време в момента. Като положителен ефект от цялата гимнастика е че температурата в стаята вече се поддържа с много по-малко работа от страна на климатика. Относителната влажност пак си е висока ... ама явно така ще е във Варна - в събота си направих експеримент, три часа широко отворен прозорец, температурата падна до 18.5 градуса, влажноста падна до 62 процента.
Здравейте ще прозвучи като самореклама но фактите са си факти.Преди време направих същото в спалнята си ефекта е много добър но.....както се отбеляза по горе миризмата си остава.Ще пусна снимки как мухала се образува точно на снадките на фибрана точно на 2 сантиметра.После ситуацията е ясна, попива в гипсокартона и така нататък и се обезмисля цялото упражнение.От миналата година има продукт руски под формата на латексова боя както и американски такъв на същата база ето линка http://www.toplomkm.com.Аз лично ползвах руския по разбираеми причини ефекта е много добър нанася се като боя на две или три ръце ( в моя случай на три ) и след това едно латексче отгоре за цвят и си готов.Цялото упражнение е три дни боядисване и разход на материални средства 15-17 лв на квадратен метър.Аз също съм от Варна.
valmet - специалист
mavrodi написа:
Здравейте ще прозвучи като самореклама но фактите са си факти.Преди време направих същото в спалнята си ефекта е много добър но.....както се отбеляза по горе миризмата си остава.Ще пусна снимки как мухала се образува точно на снадките на фибрана точно на 2 сантиметра.После ситуацията е ясна, попива в гипсокартона и така нататък и се обезмисля цялото упражнение.От миналата година има продукт руски под формата на латексова боя както и американски такъв на същата база ето линка http://www.toplomkm.com.Аз лично ползвах руския по разбираеми причини ефекта е много добър нанася се като боя на две или три ръце ( в моя случай на три ) и след това едно латексче отгоре за цвят и си готов.Цялото упражнение е три дни боядисване и разход на материални средства 15-17 лв на квадратен метър.Аз също съм от Варна.
Лично на мен не ми вдъхва доверие,боя да служи като изолатор,или има съставки,които не позволяват на мухъла да вирее?
Звучи несериозно,колега!Пък и си пристрастен,така че за мен това е един вид реклама и подвежда хората към излишен финансов разход.

Тема "Вътрешна изолация на панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: