Без да имам право, се намесвам в темата. Комина за 18 kW мощност трябва да е с диаметър поне 200 мм, да излиза от билото поне на 400 мм, да е гладко измазан отвътре, и т.н. Може да се пробва и с вентилатор и инжекторно увеличаване на тягата, но трябва реконструкции.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ЧефоС
- специалист
16 мнения в "Горивната камера изпушва при отваряна на вратата-ГеркандГК13"
boltik
- специалист
Камина с открит огън и камина с метална вложка имат много-голяма разлика при горенето.Първата разчита на много голям поток въздух(окислител)казано по технически.Естествено е че е нужнен и достатачно широк комин за да отведе газовете.Вторият вид работи на принципът на безкислородното горене.Те се нуждаят от широк комин само при разгарянето на дървата.След като се разгори се затварят клапите.Така камината гори бавно и задържа огънят почети до сутринта.
forski
- специалист
ЧНГ на всички,по-принцип проблем с горенето на камината няма,дървата си горят и жарава има до сутринта.Дори да има съвсем малко живи въгленчета като я напълня с дърва си пламва без проблем.
Комина е разделен на две защото едно време е правен за печки,аз само разкъртих тухлите по-средата за да може да хвана и двата отвора.Отвора за изгорелите газове на горивната камера е 160мм. а общия отвор на двете тела на комина е около 240мм.
Не мисля да градя нов комин,въпроса ми е ако има някаква проста хитринка с която да не изпушва толкова много като я отворя
Пробвах това с отварянето на прозореца преди да сложа дърва и общо взето няма голям ефект
Комина е разделен на две защото едно време е правен за печки,аз само разкъртих тухлите по-средата за да може да хвана и двата отвора.Отвора за изгорелите газове на горивната камера е 160мм. а общия отвор на двете тела на комина е около 240мм.
Не мисля да градя нов комин,въпроса ми е ако има някаква проста хитринка с която да не изпушва толкова много като я отворя

Пробвах това с отварянето на прозореца преди да сложа дърва и общо взето няма голям ефект

- 1
- 2
Тема "Горивната камера изпушва при отваряна на вратата-ГеркандГК13" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература