• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ЧефоС - специалист
Без да имам право, се намесвам в темата. Комина за 18 kW мощност трябва да е с диаметър поне 200 мм, да излиза от билото поне на 400 мм, да е гладко измазан отвътре, и т.н. Може да се пробва и с вентилатор и инжекторно увеличаване на тягата, но трябва реконструкции.
boltik - специалист
Камина с открит огън и камина с метална вложка имат много-голяма разлика при горенето.Първата разчита на много голям поток въздух(окислител)казано по технически.Естествено е че е нужнен и достатачно широк комин за да отведе газовете.Вторият вид работи на принципът на безкислородното горене.Те се нуждаят от широк комин само при разгарянето на дървата.След като се разгори се затварят клапите.Така камината гори бавно и задържа огънят почети до сутринта.
valio 71 - напреднал
По принцип дима не трябва да влиза в два комина. Този от камината може да влиза на следващия етаж в другия комин, ако той е общ. Друг е въпроса, че светлия отвор е малък. Поне ф 160мм.
forski - специалист
ЧНГ на всички,по-принцип проблем с горенето на камината няма,дървата си горят и жарава има до сутринта.Дори да има съвсем малко живи въгленчета като я напълня с дърва си пламва без проблем.
Комина е разделен на две защото едно време е правен за печки,аз само разкъртих тухлите по-средата за да може да хвана и двата отвора.Отвора за изгорелите газове на горивната камера е 160мм. а общия отвор на двете тела на комина е около 240мм.
Не мисля да градя нов комин,въпроса ми е ако има някаква проста хитринка с която да не изпушва толкова много като я отворя :wink:

Пробвах това с отварянето на прозореца преди да сложа дърва и общо взето няма голям ефект :)
maxuel82 - специалист
Преди да отвориш вратата на камерата само лекичко я открехни около 1см и след малко (около 3-4 секунди) я отвори плавно ! И на мен ми изпушва когато я отворя направо ! По този начин не би трябвало да ти изпушва :?
romanpm - майстор
Нужен е въздуховод отвън до горивната камера :wink: При мен е направен с фи50 ПВЦ от външна стена до отвор зад чекмеджето за пепел , и тоя поблем липсва [-X
  • 1
  • 2

Тема "Горивната камера изпушва при отваряна на вратата-ГеркандГК13" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: