Вашето лично помещение
velsi - Почетен майстор
Отиваш с една рулетка в някой магазин и се правиш на луд, че искаш да видиш дали тази рамка ти пасва на спалнята и си готов.
taty67 - специалист
Измери си вътрешният размер на спалнята
vancho20 - специалист
Някой има ли идея какво значи 1200 N Нютона .Това го пише на амортисьорите. Аз си го обяснявам като повдигаща сила ,ама на какво е равно 1200 N . Предполагам определени килограми :roll: или ??? Имаше и 450 N 750 N но аз взех 1200 N :?
velsi - Почетен майстор
По мои изчисления това прави около 122 килограма.

G=m.g =>m=G/g

m=1200/9,8=122,458 kg
Стефан - майстор
Снимките тук ги има в някоя от темите. Пускам ги отново за онагледяване на моята грешка/ която те е толкова фатална/ при изработването на спалнята. И, който е на тая вълна, и желае, да се съобрази с това. Матраците са ТЕД, двулицеви. Качеството им ме задоволява. Но при изработката на спалнята, я направих със стандартните размери на матрака 164/190 см. Просто не съм оценил на времето, че размерите под матрака/белите лайсни/, трябва да са поне 168/194 см. Това е с цел чаршафите да се подпъхват под матрака. С изключение на този косур/за който жената все ми натяква при всеки случай/, спалнята за мен е чудесна. И с голяма вместимост под матрака.

Прикачен файл

spalnq Stefan.jpg
spalnq Stefan.jpg (27.33 KиБ) Видяна 19295 пъти

Прикачен файл

rakla.jpg
rakla.jpg (30.67 KиБ) Видяна 19295 пъти
vancho20 - специалист
velsi написа:
По мои изчисления това прави около 122 килограма.

G=m.g =>m=G/g

m=1200/9,8=122,458 kg
и аз около 120 го докарах по една формула само че 1200х0,102=122,4 кг
това значи ли че двата заедно имат сила на повдигане 244 кг?
vancho20 - специалист
Ето въпросните механизми как изглеждат

Прикачен файл

mehanizm.jpg
mehanizm.jpg (56.14 KиБ) Видяна 17587 пъти

Прикачен файл

IMGP2393c.jpg
IMGP2393c.jpg (47.24 KиБ) Видяна 17588 пъти
blue_g - специалист
извинявай, може ли да дадеш координатите на магазина от където си закупил амортесьорите....дали имат магазин и в София? :?
а и тези амортесьори за същата спалня ли са или греша...могат ли да се ползват за падащо легло-спалня...
vancho20 - специалист
ето поставени как изглеждат http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=4437
Магазина незнам на коя фирма е на табелата пише магазин за мебелен обков .
shadowman - майстор
blue_g написа:
извинявай, може ли да дадеш координатите на магазина от където си закупил амортесьорите....дали имат магазин и в София? :?
а и тези амортесьори за същата спалня ли са или греша...могат ли да се ползват за падащо легло-спалня...
Мога да ти дам телефон за връзка, ако имаш интерес.

Тема "Механизъм за спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: