Най - вълнуващия въпрос зимно време.
snc
Здравейте, търсих информация относно цена, мощност на кабели за подово, но не откривам нищо. Гледам палми в градината и при някои от тях има нужда от отопление.
Кабела трябва да понася влажни условия, защото има доста изпарения. Един познат ми каза, че някакъв човек изпозвал, такива кабели за отопление.
В един сайт намерих, гъвкави нагреватели, но цената им е висока, след като си направих сметка за вложената сума за нагреватели и консумирана мощност след това се отказах.
Не си спомням в кой сайт намерих информация за цени от порядъка на 15лв. на метър, български кабели за подово (може и да се лъжа).
Ще съм благодарен ако някой, който се е занимавал с такива кабели за подово или просто има наблюдение за цени се изкаже. :)
Последна промяна от snc на чет дек 30, 2010 6:40 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
Градината открита ли е? И ако е така, каква ще е ролята на подовото? :?

Дори да е закрита градината, между палмите ли мислиш да заровиш кабеляците? :?
snc
Градината е открита. На всяка палма се връзвата листата нагоре и се получава нещо, като "стълб". Прави се парникова конструкция от поликарбонат, тясна и висока (мислил съм си за стиропор или друг материал с топлоизолационни качества).
Тук идва въпросът за отоплението, какъв да е източника на топлина. Температурата вътре в "мини парниците" не трябва да пада под -1градуса. Тези кабели няма да са заровени в земята, ще се прикрепени за конструцията, която ще се разглобява и пролетта ще се маха и така до зимата.
В момента изпозвам светещи маркучи за украса и обикновенни крушки с нажежаема жичка (свързах няколко вериги от по 4 крушки 60V 10W). Топлината, която създават е напълно достатъчна, защото въздуха в найлоните, с които съм защитил е много малко. Светещите маркучи, обаче ми изгарят и се налага за следващата зима да купувам нови, а пък палмите ми станаха повечко. Две от които са около 3 метра високи.
Тук е момента да кажа, че приемам всякакви съвети относно източника на топлина, който да затопля тези "къщички". Хубаво ще е да е нещо, което няма да консумира и много електроенергия, иначе с една духалка май ще е най-добре, но...

Тема "Кабели за подово отопление - цена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: