Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
Честита и на тебе и приятно прекарване.
Ако всички контакти са по 25 става още по-мазало.
Вярно е, че не става късо всеки ден, но е неприятно например ти като се бръснеш на женати или там който е да гръмне бързовара и да останеш на тъмно.
Аз за това предложих няколко алтернативи, защото ако е пломбирано таблото (някои не са) трябва да се молиш на техниците от ЕВН, а по празниците е направо гадно.
Ники274 - специалист
Най-евтиния и бърз вариант е да смениш само главния в таблото с крива Б,така от който и кръг да имаш късо би следвало да сработи първо главния в твоето табло преди този при електромера.Ще си спестиш най-малко разходката до външното табло,отделно както викаш ,че е и пломбирано.
styb - специалист
Най разпространените предпазители които се предлагат на пазара са с крива С , малко трудно ще откриеш такива с В или D и аз съм се чудил защо Енергото някъде слагат такива с В крива в главните табла след като после във вътрешното табло със сигурност ще се сложат с крива С и от там се получава този проблем при късо съединение. И да ти кажа Мерлин Жерин имат и ментета - ако си попаднал на такива ... , препоръчвам ти апаратура на АВВ - всичко е произведено в Европа
Ники274 - специалист
styb написа:
....... И да ти кажа Мерлин Жерин имат и ментета - ако си попаднал на такива ... , препоръчвам ти апаратура на АВВ - всичко е произведено в Европа
На какви ментета си попадал колега?
styb - специалист
Има копия на Мerlin Gerin - виждал съм такива произведени в Китай на които пише Merlen Geren а по външен вид са просто копие на тези оригиналните а не на българските

П.П. Вече се казват Шнайдер Електрик но това е друг въпрос
Ники274 - специалист
България от пролетта на 2010г произвежда серия Acti-9,а от таз година и другите производители почват новата серията.Понеже серията е малко по-особена и малко ще им е трудно с ментетата.
styb - специалист
Какво значи "и другите производители почват новата серията" , всеки производител си има собствени серии , аз от доста време работя само с апаратура АВВ
viko01 - специалист
ABB имат завод в стряма там не правят ли предпазители.Знам че правят някаккви табла може да разпитам за предпазители
mirk - майстор
АВВ имат завод с Севлиево и правят разеденители за високо напрежение а не предпазители за ниско напрежение.
Ники274 - специалист
styb написа:
Какво значи "и другите производители почват новата серията" , всеки производител си има собствени серии , аз от доста време работя само с апаратура АВВ
Значи,че другите производители на шнайдер електрик почват новата серия.Мисълта ми беше,че България почна първа да произвежда въпросната серия.

Тема "Проглем с автоматичен предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: