• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
hakera17 - помощник
Здравейте преди около 2 години си направих стаята сам със съветите от съфорумниците .
Сега правя баня доста четох но имам няколко въпроса относно лепенето на плочките .
Изкъртих вс плочки почти (остана 1 ред под скарата на Г-К то на 1 та стена + 1 от ъглите )
Направих си полипропилена и сифоните измазах стените със варов разтвор + малко цимент после запечатах с теракол .
И Въпросите са ми едната от стените е доста крива така ми я маза 1 майстор (АМАН ОТ ПИШМАН ТАКИВА) за това сам мазах другите .
На тази кривата стена ще мога ли да я поизправя с плочките и дали пода
трябва да е перфектно равен на места са останали плочки (теракот) който не може да се изкърти (на 30 год е)
Дайте ми и съвет какво лепило да използвам и мн ли е належаща хидро изолацията .
Ограничени са ми средствата .
peter_m - специалист
Слагаш мастара на стената и ако има повече от 1 см неравности ги изравняваш предварително с лепило. Ползвай примерно CM11 - около 12 лв. Щом не можеш да изкъртиш нещо (не би трябвало да не може) значи е достатъчно здраво и може да го оставиш, стига да не ти пречи на нивото. Добре е да си направиш предварителна замаска на пода с наклоните.
hakera17 - помощник
Едната стена е бая крива ако тръгна да махам кривините ще трябва да я сваля цялата .
Иначе за пода каква замазка да си направя и със какво ?
peter_m - специалист
На торбите с лепило не случайно си пише - до 10мм. Хайде да кажем и малко повече, но ако почнеш да лепиш с 2 см лепило ще разбереш за какво става въпрос. Отделен въпрос е разхода ... Абе с две думи изправи стената предварително. Компромисния вариант е да почнеш да лепиш плочките като на "дупките" запълваш с материал, който да престои до следващия ден и тогава да лешиш плочките.
Бюджетното решение за пода е стандартната земновлажна замазка.
Ако можеш да отделиш от бюджета за грунд ще е добре.
hakera17 - помощник
Добре да кажем че стената ще я поизправя малко с теракол и цимент .
Но какво става ако с лепилото лепя плочите на по дебело при положение че там вода няма да тече никъде .
И каква е тази замазка за пода ?
За какво ми е грунд и къде ?
Мерси за отговора .
jekasus - майстор
Що не сложиш малко снимки , за да видим какъв е терена.
hakera17 - помощник
Ето и снимките вижда се мазаната стена от майстора който бих след това .
Другото аз съм си правил .
Давам директно линк към акбума немога да ги кача нещо тук .
http://www.album.bg/hakera17/
jekasus - майстор
Вземи един къртач под наем и премахни подови плочки . Грунд не ти трябва -шпакловал си част от стените и пода ти е добър. За кривата стена - ако е много крива (над 1-1.5 см) измажи я наново, ще ти е по-лесно после. Шпакловаш стените и пода , и си лепи със кеф плочките .Лепилото на Боро, дето се вижда на снимките е добро ,няма смисъл да даваш пари за по-скъпи лепила(освен, ако не лепиш гранитогрес).
hakera17 - помощник
добре колега аз стените след като махнах плочките ги изправих с варов разтвор и цимент едната от стените е ГК лосхото е че скелето е хванато за плочките а те така или иначе не могат да се изкъртят .
Когато си премествах сифоните успях само до там да ги изкъртя просто са мн здрави .
Мислех си да ги намажа с боро контакт и отгоре да лепя с CM 11 или CM 16.
Кое лепило е по добре и може ли да мина без хидроизолация .
Мисля си че именно лепилото е за това .
peter_m - специалист
Ограничените средства и СМ16 са две противоположни неща :?
  • 1
  • 2

Тема "Плочки в баня ПОМОЩ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: