Много интересна и все по-често дискутирана тема.
boby75 - специалист
Може ли да сложа каменна вата между гредите на дюшеме,вместо сгур,като отдолу е пръст.Няма ли ватата да попие от влагата, която естествено я има в пръстта.Ако поеме-после ще може ли да съхне?
EDI - майстор
Отдолу сложи изолация, да не прониква влага във ватата.
mirk - майстор
Ако е фибран няма да попие.
boby75 - специалист
имам изрезки от вата.ще сложа дебел найлон отдолу пък дано стане работата.
EDI - майстор
Ще стане, няма проблем, само завий найлона и нагоре по стените с няколко сантиметра, колкото е дебелината на ватата.Гредите сложил ли си ги вече.
boby75 - специалист
не съм сложил гредите,само съм изравнил земята и подготвям за нивелацията на гредите.Старите греди бяха укрепени с колчета забити в земята.Само две греди бяха изгнили,но правя всичко на ново,защото старото дюшеме беше набито с много дебели пирони и се изпонацепиха дъските като се опитвах да го изкърпя.1950 година .3-4 дъски бяха изгнили.
EDI - майстор
Найлона го сложи под гредите, за да пази и тях.
boby75 - специалист
Благодаря ЕДИ. Взел съм черна хартия-за хидроизолация.С нея съм намислил да облеча всяка греда и тогава да ги слагам.Дано се запазят по дълго.Гредите не са мокри,но не са и много сухи.
EDI - майстор
Ами, не си играй да обличаш гредите, като затвориш отдолу да няма влага те си държат десетки години, особено ако са чам.
BoBo72 - специалист
абе и аз да се намешам в темата :?
разни стари къщи си стоят на дървените дюшамета много дълго и не са изгнили.
ТА незамотавай с найлон гредите защото влагата ще им види сметката-КОНДЕНЗА.
Не говори че чамът е здраво дърво, старите къщи са правени с ДЪБ или АКАЦИЯ.
Отвори някой саит,и виж , онези по на запад от ЕВРОПА , как си правят къщите .Ако толкова държиш да бъдат покрити с нещо ,гредите, то можеш да ги намажеш няколко пъти с горяло машинно масло"двигателно"
Не съм видял за толкова години дето съм на този свят ,изгнила влакова траверса :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek:

Тема "каменна вата между гредите на дюшеме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: