• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Lumin - специалист
Здравейте, имам една дърворезба която реших да мултиплицирам от полиестерна смола.Направих си калъпче, купих си смола, нещата станаха добре според мен.Един ден обаче изпуснах една от отливките на пода /гранитогрес/ и стана на парчета :sad: Така разбрах че съм се абонирал за проблем.Въпросът ми е мога ли да използвам някаква добавка която да направи смолата по-еластична или нещо като стъклени нишки които да я уякчат и да стане по-дуракоустойчива?
smlxl - специалист
Lumin написа:
...или нещо като стъклени нишки...
...ами ти сам си си отговорил...
EDI - майстор
Можеш да армираш с карбонови влакна, ако намериш.Едно време с тях си правех перки за самолетите.Епоксидната смола не би трябвало да се троши, но сега продават какви ли не бъркочи.
masterrichi - специалист
Можеш да сложиш фибри.
Lumin - специалист
До някъде сам съм си отговорил, но проблемът е че не знам от къде да взема стъклени или карбонови влакна с малък размер.Нещо като тези които се влагат в китовете за автомобили, тоест нано влакна.Не искам да ползвам стъклена вата, щото после не се спи :-D , пък и не е здравословно.
Също така ако някой има идея с какво да заменя полиестерната смола, ще е супер, че в този студ не може да се работи на открито, пък на закрито трудно се диша...В тази връзка изискванията са да може да се лее /в силиконов калъп/, да е течливо за да копира добре и разбира се да не е чупливо , ако някой изпусне нещото на земята.Мислех си за дървени стърготини смесени с лепило, но не съм опитвал.Идеи :?:
pretorian - специалист
попрочети малко за полиуретановата смола мисля ,че тя щети свърши работа.
lecki - специалист
Мрежа за топлоизолация - кеф ти направо , кеф ти направи си я на влакна.
има полиестерна смола която е еласти4на до 50 процента
аз продавам полиестерна смола и ако искаш еласти4на мога да ти поръ4ам само4е трябва да е цяла бака която е 18 кг
svetliopi44 - Чирак...
А колко пари са тези 18кг.
  • 1
  • 2

Тема "Полиестерна смола - как да я направя нечуплива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: