• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
imarh - специалист
Чудя се този перфоратор, дали има съединител?. В книжката му пише, но все пак:

"ВНИМАНИЕ! Ударният перфоратор RD-HD12 е снабден със защитна система при заклинване или защипване на работния накрайник по време на работа. Въпреки това е НЕДОПУСТИМО ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ИНСТРУМЕНТА БЕЗ МОНТИРАНА ДОПЪЛНИТЕЛНА РЪКОХВАТКА!"
smlxl - специалист
И на тебе какъв ти е проблема? Дали си се минал и няма предпазен съединител или, че искаш да работиш без допълнителната дръжка?
sian - специалист
Да има съединител, обаче това не трябва да успокоява и докато се работи да се зяпат минаващите навън мацки......и да се държи машината с два пръста...
imarh - специалист
smlxl написа:
И на тебе какъв ти е проблема? Дали си се минал и няма предпазен съединител или, че искаш да работиш без допълнителната дръжка?
Къде видя проблем? Питам, за да знам какво мога да очаквам от машината когато моментът настъпи.
sian написа:
Да има съединител, обаче това не трябва да успокоява и докато се работи да се зяпат минаващите навън мацки......и да се държи машината с два пръста...
Ни най-малко не ме успокоява. Между другото знаеш, че има или лично ти се е налагало да го използваш? И ако да, на колко дебело свредло сработи?
valat111 - специалист
Слагай допълнителната ръкохватка и "не се заглейждай по минаващите мацки"... а сега сериозно...имам счупен пръст от старо Хилти...ТЕ17 беше модела, държах го /работейки/ с една ръка. Сега с една ръка бих работил единствено с Макита 2470.
valat111 - специалист
Между другото знаеш, че има или лично ти се е налагало да го използваш? И ако да, на колко дебело свредло сработи?....Между другото, не се налага да го използваш, предпазният съединител сработва автоматично при заклинване, независимо от диаметъра на свредлото.
imarh - специалист
valat111 написа:
Между другото знаеш, че има или лично ти се е налагало да го използваш? И ако да, на колко дебело свредло сработи?....Между другото, не се налага да го използваш, предпазният съединител сработва автоматично при заклинване, независимо от диаметъра на свредлото.
Това ясно. Съединителят работи на същия принцип като тресчотките на винтовертите, но е само с една (яка) степен. И след дадено претоварване включва. Е, на някой машини това претоварване се случва и при по-дебели свредла в по-твърд материал.
batman - специалист
Какви са Ви впечатленията от работата с този модел на Raider? Доста ми го похвалиха (търговците разбира се) и се чудя дали да не си взема един.
imarh - специалист
batman написа:
Какви са Ви впечатленията от работата с този модел на Raider? Доста ми го похвалиха (търговците разбира се) и се чудя дали да не си взема един.
Имам го от 2 месеца само и съм го ползвал изцяло за домашна употреба (за това го и взех). Да съм пробил 20 дупки най-много.

За толкова време мога да кажа, че машината е много удобна за работа, може би е една идея по-тежка от повечето перфоратори. Но другата ми машина е Sparky BR-100E и явно съм се разнежил с него :lol:

Пробивал съм с до 8мм свредла в тухли и бетон и проблеми нямаше.
batman - специалист
Имах модел RD - HD03 ( http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=68&id=197) и се вкарах в приключение с него! Носих го 2-а пъти на ремонт (сервизът се намира извън София по Ломско шосе, на 38 км. от местото на което живея в едната посока) и накрая ми казаха, че трябва да ми върнат парите, защото ремонтът щял да струва повече от самото изделие. Тогава именно ме посъветваха да си купя 12-ката, като профи модел който няма нищо общо с този, които трябваше да връщам.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Raider RDP-HD12 има ли съединител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: