Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Добре де сложете буфер и да се реши проблема -с 1 зареждане ще кара над 10 часа .В такъв случай -буфер поне 500 литра , този път термовентил Есбе- 220 лв , помпа малък кръг 135 лв, трипътен вече смесителен вентил 100 лв , контролер 120 лв .Буфер имам 500 литра , за 600 лв го давам с едно пикапче или ремърке се взима отволе -тежи 150 кила оригинален на Сънсистем с изолация . Този вариант е последен и най правилния -така котела ще си работи оптимално без страх дори до 90 гр което си го дават в инструкциите, към радиаторите ще си праща съответно колкото трябва , и така . :) 1 местенце за буфера все ще се намери фи 800 е .
вакрил - помощник
Няколко въпроса:като не работи вентилатора нямали пиролиза , толкова ли е опасно да работи по първия начин(няма къде да го сложа този съд ) и какъв е този ладомат.
вакрил - помощник
ако дървата са съхнали от пролетта до зимата ще работили в пиролизен режим
filmatoplo - майстор
За толкова малко време неможе да изсъхнат добре дървата , Ладомат е устройство което включва в едно таяло -помпа , термостат вентил , възвратен клапан и термометри , поставя се на входа на котела с байпас връзка от изхода на котела -в Гугле изображения го виж :wink: .Точно буфера ще те спаси , нали той ще ти разтоварва котела и ще ти запазва излишната топлина за после .Нали точно в момента получаваш съвет който трябваше да получиш преди монтажа на Атмоса , и тогава трябваше да се монтира съда -место не може да няма .Аз приятелски ти го препоръчвам -защото в случая е задължителен да се оправят нещата .Винаги така се получава -идват некадърници оплескват нещата , и после ти ставаш недоверчив и не приемаш правилния съвет.
baretata_7_62 - специалист
Случайно видях темата и ми стана интересна. Но завършва без да се разбере финала... Та как завърши филма с котела и буфера?
LazarGanev - "Велик майстор"
Така си остана клиентът да се топли на климатици

Тема "отопление на къща с газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: