Къщата е на три етажа х 65 кв.м Н-2,5 м.. Плюс външно помещение, в двора, на около 20 метра от къщата, което е 30 кв.м. Н-3 метра До сега топлех къщата с конвекторни радиатори, но ми "скъсаха джоба". Като казвам "скъсаха" имам предвид постоянно работещи два радиатора, на етажа който ползвам постоянно, единият 2 кВ, а другия 1 кВ. и плащах над 300 лева на месец. Представям си ако всичките ги пусна да работят цял месец едновременно каква ще ми е сметката. Както и да е.
Въпросът ми е; Явно ще е на твърдо гориво-дърва и въглища, колко киловата устройство ще ми трябва? Какво да е? (Имам предвид по-евтин вариант). Зимата ще се ползва, основно един етаж, но от време на време цялата къща. Хубаво ще е, щом ще работи постоянно, да има и по-голям бойлер. Не знам дали това има значение за изчислението.
Въпросът ми е; Явно ще е на твърдо гориво-дърва и въглища, колко киловата устройство ще ми трябва? Какво да е? (Имам предвид по-евтин вариант). Зимата ще се ползва, основно един етаж, но от време на време цялата къща. Хубаво ще е, щом ще работи постоянно, да има и по-голям бойлер. Не знам дали това има значение за изчислението.