• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Linux - помощник
Здравейте,
Тук може да намерите вашите въпроси и отговори на тема Линукс и всичко свързано с операционната система.
Помощ за проблеми и всичко останало
montoya - майстор
Имам инсталирано ЛСУ като втора система на лаптопа. Просто няма как жената да я науча на Линукса и така ги държа и двете. В интерес на истината аз все още съм 50/50 към кое да се ориентирам напълно!?
sstefanov - майстор
Избери което ти върши повече работа.

Аз съм с линукс на лаптопа вече 4 години и си върша с него 99% от нещата, които ми трябват.
Когато се върна да работя на Windows (за останалия 1%) ме дразни много.
ilian ivanov - специалист
Как така не можеш да я научиш(жена си).Просто махаш Windows-а и това е положението.Аз направих така още преди 3 години.Сега даже инсталира програми :) В къщи ,в офиса и в магазина съм на Ubuntu.Не искам и да чувам за Уиндоус.

пп.Тук е мястото да се спомене за тези които не знаят какво е Линукс че това е Операционна система както Уиндоус.
Linux - помощник
Ами като дистрибуция. Ubuntu за сега води класацията. Дебиан-а е доста консервативен в много отношения, но върши работа.
Що се отнася до жената :) ами смятам, че ако верно изтриеш бозата проблема ще се реши. В линукса има почти всичко което може да се използва за един офис комютър или за домашен десктоп или лаптоп.
Е разбира се може да е проблем игричките ако има фенове на такива забавления например Децата. Но и там има решение има много добри 3D игри в дебиан базираните дистрибуции например nexuiz :)
torbalan - Дървен философ
за работна станция - линукс...
според мен е кауза пердута... само за маняци :)

за сървър - върши работа, ако човек не иска да плаща за лицензии...но пак няма нищо общо с платените юникси :)
ilian ivanov - специалист
А пък ако чак толкова ти е мъчно за някоя уиндоуска програма, има си емулатори, чрез които можеш да и я инсталираш.Аз лично съм инсталирал( за проба) скайп за уин и уторент и си работят.Иначе в Убунтуто всичко си има и за толкова време нищо допълнително не ми е трябвало.Даже в магазина имам и складова програма.Всъщност сега се сетих за един проблем.Имам принтер-матричен.Тръгна си без проблем ,но работи в графичен режим и печата бавно.Та има ли начин да го подкарам в текстови.
Linux - помощник
Какв е модела на Принтера. Дай малко повечко подробности.
Linux - помощник
torbalan написа:
за работна станция - линукс...
според мен е кауза пердута... само за маняци :)

за сървър - върши работа, ако човек не иска да плаща за лицензии...но пак няма нищо общо с платените юникси :)
Ами зависи какви цели си поставил :) в старата ми работа шефа и собственика бяха направили 100 % мрежа в 6 офиса изцяло на отворен код десктопи и сървъри разбира се.
torbalan - Дървен философ
може, спор няма...
всичко е възможно :)

щом са си го поставили за цел :)

нали знаеш - на харизан кон - зъбите не се гледат :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: