• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gvladkov - специалист
stivemaster -колега с този Голев се чухме по телефона,но за късмет попаднах на бившия му работодател Борислав .......(забравих му фамилията) от Каварна.От 50 лв./м2 оферта на Голев ги взех на 38 лв./м2 от Борислав.Доста изтръпнах като преведох 7600 лв. по банков път на човек който не знам какъв е и кой е,Но след два дни пристигна тира с материала и всичко е заскладено в цеха ми.Плана ми е готов и днес го внесох във ВиК за присъединителен договор и ме одраха с 320 лв. накуп и за договора за включване към водопровода по новите наредби от 01.01.2011 г.Конструктора ми е правил и други проекти с Крио система.За по-новите системи не намерих никъде цени,всеки се ослушва и аз не знам защо,но пък тази ми се струва най-проста тъй-като мисля да си я правя сам къщата.То нали за това се казва и форума така.Мераклия съм,въпреки,че и бригада мога да наема,но не искам някой да се учи на нашата къща и да му плащам за това. :lol:
stivemaster - майстор
Не знам за какъв работодател говориш но си в грешка .Този човек за който ти говоря е "бяла якичка" и е собственик на безброй фирми и НЯМА работодател.Има изкл'чителния талант да взима парите на лековерните.Този в Каварна най вероятно е имал касателство с Голев докато беше съсобственик във фабричката за производство на тези блокове .Всъшност за да получиш представа за "фабриката" - капацитета на производство е много малък технологията суперстара и машините са правени там и са гроги.
Ето ти вече предпоследен дизайн и цени - http://bulgaria.domino.bg/nesebar/firmi ... faq-bg.htm. Най ценното при този дизайн е че се ползва конвенционален проект и се замества зидарията с тази система , пълна с лек бетон .В резултат получаваш най добрата изолация която не вярвам някой да си е позволил.Дори и да го е направил няма да е на тази цена.
gvladkov - специалист
Здравейте,не знам защо,но една седмица неможех да вляза в сайта :shock: :?
Колега stivemaster каква е цената за 1м2 отлята стена с този продукт защото така на разбивка на бали и на бройки малко не е ясно.По-принцип съм чел за всички технологии от този тип,но се спрях на старата защото е най-лесна за изпълнение.
mitaka_vk - специалист
Цената никак не е малка както и да го погледнеш. При всички еквилибристики между тази система и класическото изпълнение, класическото е поне два пъти по евтино.
gvladkov - специалист
Затова предпочетох по-старата,по-ефтина и по-проста,все пак зидарията ще си я правя сам.
ЧефоС - специалист
gvladkov написа:
Затова предпочетох по-старата,по-ефтина и по-проста,все пак зидарията ще си я правя сам.
Тоя оставащ кофраж е зарибявка за балъци. Хора, правете си по-точно сметките, и не се връзвайте на приказките на дистрибуторите. Те печелят от глупостта на потребителите.
stivemaster - майстор
Ами ето и сметката :
За да е с кръчмаря обаче ще добавя че сравняваме несравними стойности.

1. Класическа схема - отвътре навън - шпакловка - 4 лв.,мазилка - 12лв., тухли ( в момента дъмпингова цена 0.60лв) (разликата в цената е заради чупливост и добавяне на вдойки и единички за затваряне на отворите) - 23лв.,[лепило за изолацията + 5см. (стандартно) ЕПС + мрежа +шпакловка + мазилка] - Като система защото изолацията се договаря отделно - мин. 30лв. Какво се получава - 70 лв./м2 - клас енергоегективност В
2.Схема с термоблок за заместване на зидарията в класически проект !!! - шпакловка 2.5лв., гипскартон + полиуретаново лепило - 3 лв., система за оставащ кофраж 52 лв/м2 .,полистиролбетон или пенобетон - 25 см. - 22.5 лв., система от ЕПС .,[мрежа +шпакловка + мазилка - 12лв] или стойност - 92 лв./м2 но клас енергоефективност А+
Изводите оставям за вас.
gvladkov - специалист
А,при мен се получава термоблок 38 лв,/м2,10 лв/м2 бетон В20 и 2 лв/м2 арматура или с 20-25 лв/м2 по-ефтино от горната сметка на колегата stivemaster.
pipbel - майстор
Брях, ще вземете да ме навийте за тая система. :roll:
Само нея не съм ползвал, ама ми остана още един обект из двора- гълъбарник.
Ще взема да пробвам и ще видим дали ще им е уютно на гълъбите и пъдпъдъците.

Имате ли идея какви лампи се ползват за отопление на такива животинки зимата ?
Ще бъде около 11-12м2 (22-24м3) птичарника...
kuuuuuul - майстор
За направи си сам тази система е най-подходяща,защото спестява много труд и главоболия.Един малък пример:Докараха ми камион с тухли и от борсата хванах четирима да ги разтоварват на обяд отидоха да хапнат и не се върнаха повече,оказа се че са ми откраднали от колата чантичката с документие и парите,парите не бяха много но талоните на колата и моя камион,след това нови документи,прегледи и така нататък :x и естествено сам разтоварвах камиона.Така че оставете сметките на страна.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Нагледно къща от изолиращ оставащ кофраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: