Най - вълнуващия въпрос зимно време.
netcho - специалист
Котела ми е Бош 24 отоплявам къща на 2 етажа отворена система,притеснява ме това че когато е изстинал котела налягането /Боша нали има скала за налягане/ е кажи речи нула - 0.2 Па. Разш .съд е на 2 етаж в банята от котела до него е 5.5метра височина , направо няма логика да няма налягане.Като запаля и вдигне 60-70 гр. налягането скача на 0.5 -0.6Па .Иначе си топли нямам въздух в системата не знам направо от какво е притеснявам се защото формулата на Паскал нещо е Анормална при мене!!
torbalan - Дървен философ
хич да не ти пука...
щом не губиш вода - всичко е наред...

нали се сещаш колко е точен тоя уред, дето мериш налягането с него :)
отделно, че на студено най-вероятно помпата е спряна и т.н.
naskov - майстор
След като системата ти е отворена не се занимавай с показанията на манометрите. Те са за затворена система
montoya - майстор
Реално налягането което отчита е това на вертикалната тръба от котела до първата хоризонтална тръба! Естествено като се загрее водата да се вдигне налягането!
sian - специалист
montoya написа:
Реално налягането което отчита е това на вертикалната тръба от котела до първата хоризонтална тръба! Естествено като се загрее водата да се вдигне налягането!
Колега сподели какво се случва с водния стълб между първата хоризонтална тръба и най-високата точка на водата в системата.... :?
montoya написа:
толкоз години учене, и да не знам че е естествено да се дига налягането в отворена система, когато загрееш водата...
netcho - специалист
Благодаря на всички за отзивчивостта, значи няма от какво да се притеснявам :partyman:
:cool:
както се казва в един лаф "седи, грей се"

и друг има "работает - не трогуй" (малко е на руски, но ще го разбереш)

и трети знам - "храни кучетата и не пипай копчетата"

страшно е когато тръгне да расте налягането неконтролируемо, но надявам се да имаш предпазен клапан някъде около котела...

Тема "Чезне ми налягането в системата!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: