• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте имам малък проблем с къртачът ми Изображение на външен вид е като едни модели на Raider.Проблемът се появява когато започна да пробивам с него,появява се лек пилищ звук които е непостоянен.Когато кърти го няма.Въпросът ми е на какво може да се дължи този проблем и дали мога да си го отремонтирам и сам.Звукът се чува само когато пробивам,на празен ход не се чува.
Здравейте!

Имам битова бормашина на която няма да и казвам марката но прави дупки тук - там. Днес си дупчих с нея, стегна здраво боргията, защото децата бяха около мене и се правеха на помощници и.... сега не мога да разхлабя патрона и да сваля боргията. Самозатягащ е. Мъча се часове вече, пръсках със спрей за чистене на карбуратори и контактен спрей и не мърда и немърда! :проба:

Май ще си имам бормащина само за дупки 8-ца :finga:

Ако някой метне "hint", съвет или каквото и да е друго, ще го споменавам с добро винаги когато дупча с боргия различна от 8-ца.
4848profesor - помощник
Опитай с леко подчукване на трите челюсти фронтално отпред.Стисни свредлото в менгеме и опитай с тръбен клюц ( ако не превърти ).
Тъста ми си купи преди две години и нещо електрически верижен трион BOSCH AKE 30 нещо си. Преди два месеца се прецака- спря да се върти двигателя.
Прикачен файл:
DSC00788.JPG
DSC00788.JPG (69.16 KиБ) Видяна 6689 пъти
Прикачен файл:
DSC00790.JPG
DSC00790.JPG (64.57 KиБ) Видяна 6689 пъти
Причината е затегнал лагер. А принципно, този лагер като гледам не е търкалящ, а плъзгащ и ако има вариант за смяна мисля, че ще е най-добре.Лошото е, че за да се разглоби лагера трябва да се извади зъбчатката, но тя е набита много здраво на оста. Друго решение е да се смени всичко, но цената в Киров е соленичка. Единственият ротор който намерих в Интернет не бе с зъбчатката, камо ли с лагера и пластмасата. Някакви идеи как да го разглобим или ако някой има частите ?
Благодаря предварително на всички отделили от времето си!

П.С. В една друга тема видях едно много старо мнение за същият проблем. Собственика е успял някак да ги разглоби, но не е ясно как, а това е било последното му мнение и не мога да го попитам. А като се замислих, май това е и съединител, защото превърта свободно в пластмасата?
4848profesor - помощник
Колега, зъбното колело на тази машина е набито с преса. Мъчил съм се да го вадя - няма спасение. Явно се продава заедно с пластмасата заедно - цел на фирмата - да не се ремонтира, а да се купи ново, даже по-добре следващият модел резачка. Единственият начин да се извади ( да се пробва да се направи ) е , да се престърже спирачката и със здрава скоба де се извади зъбното колело с нагряване. След това трябва да прави нова спирачка от бронз и да се набие. Но може да работи и без спирачка. Иначе ротора може да се пренавие - не е проблем. Аз имам една разглобена резачка - трябва да видя дали и е здрав ротора и пластмасата.
4848profesor написа:
Опитай с леко подчукване на трите челюсти фронтално отпред.Стисни свредлото в менгеме и опитай с тръбен клюц ( ако не превърти ).
Да, наистина стана с удър по челюстите на патронника, но нещо се скапаха вседствие. Свалих го и ще взема нов да го подменя. Th за съветите!!!!! :partyman:
Развали ми се пусковия ключ с електронно регулиране на оборотите на винтоверт Bosch 12v.Проблема е в това под радиатора за охлаждане (семистор или транзистор) направо се е сцепил и не се четат надписите.Предполагам че само той е изгорял и мога да си го сменя, но не знам параметрите.Ако някой е имал такъв проблем и знае параметрите на (семистора или транзистора) може да сподели.

Изображение
4848profesor - помощник
Трябва да е тиристор - ако не е залят слагаш подобен на 10 ампера и пробваш
От години ползвам въпросната машинка и ми е служила вярно. От извесно време ми се счупи лостчето на реверса на бутона. Реших да я обновя с нов бутон, разглобих я и си записах точно разположението на кабелите и буксите на стария бутон но се оказа че новите имат разлики в буксите. След като монтирах новия спазвайки местоположението на кабелите от стария бутон не иска да тръгва :? Та въпроса ми е има ли разлика в схемите между двата бутона? Забелязах че освен буксите има разлика и в типа на бутоните. Някой ще може ли да ми помагне със схема на връзване на новия бутон. Освен бутона съм сменил и четките с нови.

Прикачен файл

ABCD0009.JPG

Прикачен файл

ABCD0008.JPG

Прикачен файл

ABCD0004.JPG

Прикачен файл

ABCD0007 copy.jpg това е новия и стария бутони. оградил съм с червено разликите

Прикачен файл

ABCD0011.JPG Това е модела
griffin - майстор
Колега на стария има схема как се връзва, погледни дали на изводите на стария няма номерация, и погледни на новия дали има номерация, предполагам номерацията от стария би трябвало да съответства на номерацията на новия.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: